Jump to content

kako poništiti ovrhu


Lede

Preporučene objave

Poštovani, 

molim savjet što učiniti 

Angažiran je odvjetnički ured za postupak naplate zaostalih potraživanja po rješenju o uzržavanju malodobnog djeteta i za postupak povećanja alimentacije.

Odvjetnik je preuzeo slučaj, koji se malo i otegao ...a utijeku postupka je tražio da platim financijsko vještačenje, ( platila njemu na ruke a on će vještaka , tako je govorio), posebno sam platila nekolikoo prijevoza, ( dvije rasprave su bila van mjesta boravka).Dio dogovorenog je obavio tj ostvareno je povećanje ali ne i naplata zaostalih potraživanja po osnovu alimentacije. uvjeravao me da je sve predao i da je pitanje dana.

Problem nastaje u trenutku kada dobijem prijedlog za ovrhu, javni bilježnik mi poslao poštom, Zovem odvjetnika i pitam što to znači..pa kaže to su dva odvojena predmeta ( povećanje i zasotala potraživanja)

a ovaj prvi nisam platila...pa je sve predao billlježniku, nisam u tom trenutku imala dovoljno novaca jer je trošak narastao više nego duplo, ( on je angažirao svoju suprugu , koja je isto odvjetnik da sve pokrene kod bilježnika pa je sada dug narastao za usluge drugog odvjetničkog ureda i troškove bilježnika. Napominjem da nisam dobila ni jedan račun , stoga mi je bilo nerazumno da sam mogla biti ovršena bez računa koji bi rekao koliko sam dužna i koji bi imao neki rok plaćanja.)

Na upit zašto me je ovršio, a nisam dobila račun  isti mi odgovara vidio sam da ste u teškoj situaciji pa sam sve radio bez računa da su manji troškovi(pretpostavljam da misli na PDV)...račun niste dobili jer ne postoji ali dug je toliki koliko je navedeno  ovrhom.

 

Pokušam dogovoriti otplatu u dvije tri rate ii odvjetnik pristane..prvi dio odnesem u ured predam i dobiijem na listu papira napisano da sam predala i koji iznos.Istovremeno napišem prigovor sudu, koji je nažalost odbijen jer je prošao rok od 8 dana te se nakon nekoliko dana pojavljuje sudski službenik, odvjetnik i rade popis stvari u stanu jer je promjenjeno sredstvo ovrhe.

Stavari su popisane, ( o tome kako mi je bilo ne želim govoriti) u međuvremenu sam podmirila kompletan dug i odvjetnik mi javlja da je povukao ovrhu, na moje inzistiranje da želim svoje dokumente proizašle iz spora, i račune za sve što sam platila ponovo dobiem odgovor da računa nema i neće ih biti.a da mi je poštom poslao dokumente koje sam mu predala prilikom prvog dogovora, što je istina)

 

Obzrom da imam zaštičeni račun, odem u FINU i izvadim očevidnik , jer pokušavam riješitii kredit kojim bii zatvorila blokade, kad u očevidniku stoji ovrha istog odvjetničkog ureda i to na iznos koji sam platila.

Molim savjet što učiniti , naime

-nisam dobila kompletnu uslugu prema dogovoru, ok dopuštam da je naplaćeno samo izvršeno

-želim račun za izvršene i plačene usluge

-želim nalaz financijskog vještaka kojega sam platila

-sve  dokumente proizašle iz spora

-želim da povuče blokadu sa moga računa jer je neosnovana

 

Mišljenja sam da sam oštečena , da su mi troškovi višestuko narasli ...a sam postupak je sve samo ne profesionalan...

 

Unaprijed zahvaljujem na savjetima

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija