Jump to content

Drogirani srednjoškolac u hodniku zgrade - pokušaj prodora u privatni stan


Strawinsky

Preporučene objave

Dobar dan, slijedi opis događaja i okolnosti:

  1. Stignem kući s posla i krenem ka stanu svojih roditelja (djetetove bake i djeda) kod kojih se nalazi moje predškolsko dijete.
  2. Penjući se po stepeništu, na hodniku zgrade čujem nerazumljive glasove, nešto poput rasprave, natezanja, nagovaranja.
  3. Ugledam (inače u nekim aspektima problematičnog) polubrata mojeg sina (srednja škola, 15-16 g.) koji se "nateže" s nekim (meni) nepoznatim mladićem njemu slične dobi.
  4. Polubrat stanuje inače u istoj zgradi, samo na dosta udaljenom katu.
  5. Nije mi (bilo) jasno što se događa. Zašto se obojica nalaze na katu gdje ih se inače uopće ne može očekivati i kakve imaju veze jedan s drugim.
  6. Polubrat mojeg sina me pozove ne bi li mu "pomogao" u "uvjeravanju" meni nepoznatog mladića da napusti zgradu.
  7. Mladić se "neobično" ponaša. Djeluje dezorijentiran.
  8. Odbijem se umiješati s obzirom da dugoročno imam razne oblike (psihoemocinalonog, povremeno lakše fizičkog) nasilja od strane njegove majke te rjeđe i od njega.
  9. Ne zna se što očekivati od obojice.
  10. Uznemiren uđem u stan svojih roditelja. Čuje se i dalje nejasna rasprava na hodniku zgrade. Dvojicu se uskoro pridruži glas njegove majke. Sada su tri aktera.
  11. Žamor se pojačava. Ne može se razabrati o čemu se radi. Nakon nekog vremena se sve ponovno stišava.
  12. Nešto kasnije, misleći da se stvar (donekle) smirila, otvaram vrata želeći otići do svojeg stana na katu iznad, međutim, iznenada me sa strane zaskoči taj mladić neobičnog ponašanja, počne me gurati i prodirati u stan u kojem se nalaze moji roditelji i moj mali sin.
  13. Uznemirio sam se jer je neobični mladić gurajući vrata i mene, prodro skoro 1 metar u stan i izgledalo je da ćemo imati veći problem u svojim privatnom prostoru ukoliko uspije izvršiti svoj naum.
  14. Nisam htio pružati preveliki otpor kako ne bi došlo slučajno do nekakve nasilne eskalacije.
  15. Uz određen, vrlo oprezan otpor prodoru, te uz verbalno uvjeravanje kako to nije njegov stan i nema pravo ući, uspjeli smo ga nekako odagnati od upada u stan.
  16. Nakon toga trojac ponovno diskutira, pridružuje se susjeda s prizemlja te mladića svi zajedno uspiju istjerati iz zgrade.

S obzirom na to da se nije osjetio alkohol, pretpostavka je da je mladić bio pod utjecajem droge. Ili je pak žestoko psihički bolestan što je manje vjerojatno. Postavlja se pitanje u kakvom su odnosu polubrat mojeg sina i mladić. Zašto je mladić i kako ušao u zgradu čija su ulazna vrata zaključana i u kojoj su instalirane kamere video nadzora. Osim što sam i sam osjetio oštricu njegovog divljanja, o polubratu inače iz više izvora kruže glasine o neprikladnom učeničkom, radnom i vršnjačko-nasilničkom ponašanju u školi i van nje. Također kruže glasine koje ne bih htio ovdje iznijeti javno upravo zato što nemam dokaza. (eventualno u privatnoj poruci)

Što učiniti? Nije nam nanio fizičke ozljede, no doživjeli smo (pogotovo ja) fizički prodor lakšeg do srednjeg intenziteta i veliku uznemirenost, nesigurnost, neizvjesnost zbog potencijalnog potpunog upada u stan i mogućih posljedica s osobom nekontroliranog ponašanja. Pomišljam prijaviti događaj kao remećenje javnog reda i mira ili ukazati na mladića kao možebitnog uživaoca droge. Što mislite? Ako ništa drugo, da policija zna za taj događaj u slučaju da se dogodi nešto slično u budućnosti? Postoje video kamere pa se možda dotični može identificirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Strawinsky je napisao:

Nešto kasnije, misleći da se stvar (donekle) smirila, otvaram vrata želeći otići do svojeg stana na katu iznad, međutim, iznenada me sa strane zaskoči taj mladić neobičnog ponašanja, počne me gurati i prodirati u stan u kojem se nalaze moji roditelji i moj mali sin.

Uznemirio sam se jer je neobični mladić gurajući vrata i mene, prodro skoro 1 metar u stan i izgledalo je da ćemo imati veći problem u svojim privatnom prostoru ukoliko uspije izvršiti svoj naum

 

U trenutku kada je nepoznata osoba nasilno ušla u stan vaših roditelja trebali ste pozvati policiju. 

Taj mladić je mogao imati nož ili kakvo drugo oružje. Mogao je upasti u stan kad vas nije bilo - kako bi vaša majka recimo s njim izišla na kraj?

prije 2 sati , Strawinsky je napisao:

Što učiniti? ... Pomišljam prijaviti događaj kao remećenje javnog reda i mira ili ukazati na mladića kao možebitnog uživaoca droge. Što mislite? 

Sada je bojim se kasno za takav potez. Samo ćete si navući probleme za vrat. Pozivat će vas moguće na obavijesne razgovore, možda pokazivati slike da pokušate prepoznati počinitelja. Samo gubitak vremena. 

Uostalom, polubrat vašeg sina bi trebao poznavati tog mladića...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija