Jump to content

Trovanje


Ruby82

Preporučene objave

Postovani,

ukoliko dode do trovanja monoksidom radi neispravnih instalacija/bojlera u podstanarskom stanu te osoba (podstanar) zamalo izgubi zivot, na kome je odgovornost za isti dogadaj? 

Ugovorom izmedu stanodavca i podstanara je dogovoreno placanje stanarine i rezija. Stanodavac svjesno nije redovito servisirao instalaciju. 

Unaprijed zahvaljujem!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da se nadovezem s bitnim detaljima vezanim za slucaj; 

Unatoc tel. upozorenjima upucenim vlasniku da se u stanu cesto osjetio miris (tijekom boravka u podstanarstvu), i cinjenici da je djelatnicima plinare prilikom izmjene plinomjera receno da provjere stanje instalacija (rekli su da je sve u redu) osoba je podlegla trovanju te je hospitalizirana (onesvjestenu ju je zateklo malo dijete te zvalo pomoc). Istragu je obavila krim policija (utvrdila da su instalacije prekrajane, bojler neispravan i godinama neservisiran, dimnjak neprohodan..) te dokumentaciju predala u drz. odvjetnistvo i o tome je ostecenik pismeno obavijesten. Buduci da je proslo vise od pola godine od događaja, a ostecenik nije obavijesten o podizanju/odbacivanju kp, na tel. poziv u drz. odvjetnistvo dobio je kratko obrazlozenje da o pokretanju kaznene prijave protiv vlasnika jos nije odluceno; dvoje o cinjenici tko je trebao odrzavati plinske instalacije - vlasnik stana ili podstanar (ostecenik). 

Molim vas misljenje o navedenom (stav drzavnog odvjet.) te prognozu moguceg ishoda. Ukoliko je, dakako, moguce ista prognozirati.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 40 minuta, virtalni je napisao:

Postovani, hvala na linku. Otprilike "Najmodavac daje u najam stan i odrzava ga pogodnim za stanovanje". Na osnovu cega onda drz. odvjetnistvo slucaj smatra upitnim? I roditelj i dijete su bili u smrtnoj opasnosti.  Tijekom ispitivanja policija je pitala jesmo li clanovi obiteljskog domacinstva (nismo; stan smo unajmili preko oglasa). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija