Jump to content

Skrbništvo nad roditeljem


nena38

Preporučene objave

Molim za savjet. Moja majka je nakon moždanog udara nepokretna i posljedično javila se demencija. Nije potpuno nesvjesna ali mogućnost rasuđivanja je uveliko narušena. Nalazi se u domu za starije. Troškove smještaja podmirujem ja iz njezine mirovine za koju sam opunomoćena. Budući da ova situacija traje već duže vrijeme a ja aktivno sa svojim prihodima sudjelujem u svim popratnim troškovima glede njezine bolesti (lijekovi,popratni higijenski pribor,hrana,privatni specijalisti...) postalo je iznimno teško financijski pratiti sve troškove.

Stan u kojem je majka živjela u vlasništvu je mene i nje, 1/2 stana uknjiženo je na nju, 1/2 na mene. Trenutno i sve troškove vezano uz taj stan snosim ja. U dogledno vrijeme želim prodati taj stan a novce koji bi pripali majci za njezinu polovicu stana pohraniti za sve njezine daljnje potrebe. Budući da sam ja njezin jedini nasljednik i osim mene nema nikoga (i ja sam samac), želja mi je i na taj način financijski osigurati majku u slučaju da se meni nešto dogodi i neću biti u mogućnosti brinuti o smještaju majke.

Napominjem da nisam pokrenula postupak skrbništva nad majkom. 

Molim za savjet što mi je sve činiti kako bi mogla stan prodati i osigurati meni i majci potrebna sredstva.

Zahvaljujem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je majka sposobna za rasuđivanje?...Kod Javnog bilježnika sastavite darovni ugovor kojim majka daruje svoju polovicu stana Vama, JB neka ode do nje u dom zajedno sa Vama kako bi majka potpisala i ovjerila potpis...

Temeljem tog darovnog ugovora prepišete stan na sebe 1/1 i onda ćete ga lako prodati, a ako to nije moguće obratite se CZSS neka Vas oni upute što Vam je najbolje činiti ili odvjetniku...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija