Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

avatarka

kako do ostavinske rasprave

Preporučene objave

Dobar dan!

Baka mi je umrla prošle godine i dobila sam poziv za ostavinsku raspravu, na kojoj sam se samo ja pojavila. Slijedom rješenja javnog bilježnika trebala bi me dopasti trećina stana, kuće i zemljišta, grobno mjesto itd., a osim mene po trećinu bi trebali dobiti stric i tetka. Moj dio proizlazi od oca koji više nije živ tako da ja spadam u kategoriju nasljednika (jedinica). Kada sam bila kod javnog bilježnika potpisala sam da prihvaćam svoj dio, međutim, ni tetka ni stric nisu se ni pojavili, niti preuzeli pozive za javnog bilježnika. Prošla je godina dana. ( Ja s njima nisam u kontaktu dugi niz godina). Stric živi u stanu koji bi trebali dijeliti, a koliko sam čula, ne plaća račune i ne znam koliki će nas dugovi čekati. Groblje gdje su mi pokopani i otac i sada baka je neuređeno, a kada sam htjela to srediti rečeno mi je da čekam rješenje javnog bilježnika o nasljedstvu, jer je to isto groblje plaćala za života baka. Svaki put kada nazovem jb mi kažu kako nisu i ne mogu doći do njih i da moram još čekati....Razmišljam da unajmim odvjetnika. Što se dešava s imovinom ako se stric i tetka nikada ne oglase?

Unaprijed hvala na odgovoru!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Bez njih, kao stvarno pravnih nasljednika, ako nisu dobili pozive za ostavinsku raspravu, ne može se donijeti nikakvo Rješenje...

Ako su pak dobili poziv za ostavinsku raspravu, a nisu se pojavili na istoj, tretira se kao da prihvaćaju svoj dio nasljedstva...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 8 sati , avatarka je napisao:

 Svaki put kada nazovem jb mi kažu kako nisu i ne mogu doći do njih i da moram još čekati....Razmišljam da unajmim odvjetnika. Što se dešava s imovinom ako se stric i tetka nikada ne oglase?

Unaprijed hvala na odgovoru!

piši požurnicu sudu.

JB im je trebao poslati poziv. traži  dostavnicu na uvid. ili traži predmet na uvid.

preko policije može doznati njihovu adresu na koju su prijavljeni. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Znam da se vodi kao da pristaju na svoj dio ako se ne pojave na ročištu, ali problem nije što se oni nisu pojavili, već je problem što nikada nisu ni preuzeli poziv, iako se znaju adrese na kojima oni žive, poziv im se uporno vraća u ured. Kao da ne žele preuzeti poštu. A problemi s računima i grobljem stoje. Da li su oni po nekom zakonu dužni oglasiti se, pa ne može ovako valjda u nedogled?

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×