Jump to content

Laka tjelesna ozljeda


drazen07

Preporučene objave

Može li viši sud potvrditi prvostupanjsku presudu da se radi o lakšoj tjelesnoj ozljedi (obiteljsko nasilje) ako nije bilo uopće provedeno medicinsko vještačenje? Sud je odluku donio na temelju ambulantnog nalaza hitne pomoći gdje se ozljeđeni sam javio i utvrđeno je da ima jedan hematom na podlaktici i dva hematoma na lumbalnom dijelu kralježnice. Dakle kako je moguće da viši sud potvrdi prvostupanjsku presudu bez da je provedeno medicinsko vještačenje. Drugo pitanje, ako se žalim Ustavnom sudu i taj sud vrati predmet prvostupanjskom sudu, tko plaća med.vještačenje i koliko bi uopće koštalo to vještačenje da vještak pregleda jedan papir na kojemu piše da je ozljeđeni zaradio 3 hematoma? Ako se ne žalim Ustavnom sudu, dakle prihvaćam pravomoćnu presudu od 4 mjeseca zatvora, odnosno godinu dana uvjetno, a oštećeni, to jest ozlijeđeni podnese privatnu tužbu, može li on uopće tražiti ikakvu novčanu naknadu za narušeno zdravlje, a u pitanju su samo tri hematoma? Hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Laka tjelesna ozljeda

Hematom se, sukladno našoj praksi, definitivno smatra LTO.

Glede vještačenja, u načelu se ono trebalo provesti, međutim je li itko u postupku to predlagao (ili isticao u žalbi da je odbijen takav prijedlog)?

Troškove vještačenja inače snosi okrivljenik ukoliko bude osuđen, a država ukoliko bude donesena oslobađajuća presuda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija