Jump to content

Otkazni rok, bolovanje, promjena ugovora o otkazu


Dančika

Preporučene objave

Poštovani,

Molim Vas savjet.

Radim u maloj privatnoj tvrtki na neodređeno od 21.08.2017, dana 15.01.2018 mi je poslodavac dao odluku o  gospodarsko uvjetovanom otkazu koju smo potpisali i ovjerili žigom i ona i ja. Otkazni rok teče od 15.01.2018-31.01.2018.

Datuma 29.01.2018, djete mi dobija gripu i odlazim na bolovanje. Javljam poslodavcu i skeniram doznake za bolovanje, te ih šaljem e-mailom, poslodavcu.

Dana 02.02.2018, mi se poslodavac javlja da me knjigovođa nije odjavila iz razloga mog odlaska na bolovanje. Moje bolovanje završava 02.02.2018.

Međutim, danas (05.02) sam se čula s knjigovođom koja mi je rekla da je ona napravila novu odluku o poništavanju prve ( odluku o  gospodarsko uvjetovanom otkazu) te da se ja trebam dogovoriti s poslodavcem kakav cemo mi ugovor potpisatim jer njoj sada ne odgovara takav otkaz prema meni jer gubi razna prava (ne može zaposliti novu osobu, poticaje za stručno osposobljavanje....).

Dakle ja ne želim potpisati nikakv drugi otkaz ugovora o radu jer gubim sva prava na burzi a ona mene još nije ni odjavila s Mirovinskog. 

Danas nisam otišla na posao, smatrajući da je to gotovo, no sada više nisam pametna..
Što mi je činiti?
Da li ja moram potpisati tu odluku (novu )i pristati na nešto drugo, ne želim više raditi tamo, jer su mi povrijedili i izokrenuli sva moralna načela.

 

uređeno: od Dančika
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moras ici raditi jer ces u tom slucaju dobiti otkaz zbog 3 dana nedolaska na posao koji nisi i nemozes opravdati, po takvom otkazu skrivljeniom od strane radnika nemas bas nikakava prava na burzi.

Knjigovodja je sto se tice poslovno uvjetovanog otkaza u pravu, gazda nemoze nikoga zaposliti na to radnio mjesto daljnjih 6 mjeseci nakon zavrsetka vaseg otkaznog roka, ali to se vas ne tice to je njihov problem, ako su vam davali takvu vrstu otkaza onda im na tom radnom mjestu niti netreba radnika.

Nemojte potpisivati nikakav sporazumni otkaz, jer po njemu takodjer nemate nikakava prava na burzi.

Ako ne potpisete novi ugovor o radu na snazi ostaje i dalje stari ugovor o radu, kako to poslodavcu nece odgovarati donjet ce odluku o "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora" (Clanak 123. ZOR-a) i vjerojatno vam ponuditi taj isti novi ugovor koji vam je vec nudio, ako ga u roku 8 dana ne potpisete (taj novi ugovor) automatski vam nastupa otkazni rok koji mora biti naveden u odluci "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora", isto tako mora biti navedena i klauzula o otpremnini sa datumom isplate iste.
Ovakvim otkazom imate sva prava na burzi.

Otidjite raditi i porazgovarajte sa poslodavcem.

uređeno: od malicovjek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru.

Samo da ponovim, ukoliko ja ne potpišem novu odluku, na snazi ostaje stara?

Što to znači za moj ostanak/neostanak na tom radnom mjesto, s obzirom da je moj radni odnos po starom ugovoru završio s 31.01.2018? Da li sam ja gotova s njima s tim datumom ili s datumom kada je meni bolovanje završilo?
Napominjem da mi poslodavac ni u jednom trenutku nije napisao/rekao da je donešena neka druga odluka (knjigovođa je) i danas smo se čuli, poslodavac i ja, gdje mi je napomenuto da se samo dođem razdužiti (ključevi...), potpisati razdužnice... u srijedu 07.02.2018. 
Dakle ne bih voljela biti dovedena pred gotov čin.
Ni u jednom trenutku mi nije rečeno da se nisam javila na posao ili slično...jer sam se redovito javljala e-mailom o svom statusu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otkazni rok za vrijeme sprijcenosti za rad vam ne tece, sto znaci da vam otkazni rok jos traje za toliko dana od 29.12. koliko ste dana bili na bolovanju, ako je bolovanje zavrsilo 02.02., preostala su tri otkazna dana, znaci da vam 07.02. (srijeda) istice taj otkazni rok, a to je dan kad vam je poslodavac rekao da dodjete i da se razduzite.

I to je to, ali otkaz mora biti onaj koji vam je dao dana 15.01.2018 " odluku o  gospodarsko uvjetovanom otkazu koju smo potpisali i ovjerili žigom i ona i ja ", ili ti "poslovno uvjetovani otkaz".

Na nista drugo ne pristajte niti ne potpisujte.

uređeno: od malicovjek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija