Jump to content

STECAJNA pozurnica, otplata glavnice duga i pravo na djecji doplatak i pomoc za njegu ?


jednandrea

Preporučene objave

Postovani,

Majka sam djeteta koji je krenuo u skolu prema redovnom/prilagodjenom programu uz individualizirane postupke u ucenju i eventualnu pripomoc asisteta u nastavi. U skoli ima tim koji prati svu djecu (psiholog, logoped, defektolog, socijalni radnik, socijalni pedagog, radni terapetut). 1 tjedno ima dijete u skoli logopedski radi, 2 x tjedno play attention metodu rada i 1 tjedno Brain GYM. Ostatak je rasporedjen na ono sto mi uspjevamo njemu omoguciti i platiti, od rada sa logopedom/defektologom i probnim analizama one metode rada koja bi djetetu najbolje uz profil i problematiku odgovaralo da lakse usvoji rad i prilagodbu skolskom radu. Ima poteskoce pozornosti i koncentracije, od pocetka je imao usporene djelove razvoja, nesigurnosti fizicke, stalno prikupljanje nove medicinske dokumentacije uz koju sam do 21.1.2018. ostvarivala pravo preko HZZOa na pomoc u njezi djeteta sa tezim ostecenjem u razvoju i djecji doplatak.

Odkako je krenuo u skolu vidljive su promjene i na bolje i na gore. Dobiveno je misljenje od strane skole i strucnog tima te nastavnika, obavljeni su kontrolni pregledi prema redovnim uputama doktora koji prate djetete i njegov razvoj. Sada osim rada u skoli jedino pohadja 3 x tjedno plivanje na Mladosti i pred kraj je mini tecaja inrolanja na Velesajmu s ciljem da polako usvaja i disciplinu i rad u grupi sto jako tesko prihvaca. 

Zbog problema u tvrtci koju smo osnovali ja i bivsi partner, otac djeteta je tvrtka otisla jos prije u blokadu jer nisu bile isplacivane place a uz to smo ostavili situaciju jos gorom jer smo pokusali doci do druge nekretnine i nove poslovne sanse koja nas je 2012 stajala toga da nismo na vrijeme tuzili vlasnika ciju smo tada zemlju i nekretnine o svom trosku legalizirali i pristali placati komunalne troskove. Nismo se na vrijeme zalili i sad su narasle uz glavnicu duga i kamate zbog cega je moj tekuci tracun godinama u blokadi pa sam cijelo vrijeme morala rijesavati bilo kakve bitne uplate na zasticeni racun za primanje.

Uglavnom sad sam tek zagrebla ispod povrsine postupaka koji bi me doveli do mogucnosti da rijesim pozurnicom od strane odvjetnice koju sam angazirala stecajni postupak tvrtke za koju sam jos uvijek vezana jer sam ja navedena kao jedini vlasnik tvrtke i time nemam prava za legalno traziti da me prijave na Burzu rada u Zagrebu i da ostvarim neke naknade za sebe ili dijete i omogucim si dolazak do posla. 

Otplatu glavnice duga jos razradjujem jer nemam vise nikakve prihode od kad je stala ta pomoc od HZZOa i djecjeg doplatka a jedini priljev je uplacivanje alimentacije od strane djetetovog oca koji ne zivi u Hrvatskoj i salje iako ne redovno ali nekakav optimalni iznos od 200 do 300 EUR za dijete. 

Zivimo u kucanstvu sa mojim roditeljima, bakom i djedom od djecaka koji su oboje umirovljenici. Moja baka i ja smo jedini uz dijete navedeni kao osobe u zajednickom kucanstvu. Baka ostvaruje pravo na mirovinu a ja sad jos neznam kod kog bi trazila prava za djecji doplatak i neku pripomoc u njezi buduci da nemam od kad sam se odjavila iz firme status zaposlene osobe niti ostvarujem ikakve prihode po tom pitanju. 

Molim nekakvu uputu za svoj slucaj, gdje i sto traziti i koja su mi prava i sanse da ove stavke rijesim. 

 

Hvala unaprijed,

 

Mama 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija