Jump to content

Kažnjivo djelo nametljivog ponašanja


divine2503

Preporučene objave

Pozdrav, protiv mene se vodi kazneni postupak za kažnjivo djelo nametljivog ponašanja jer sam osobi (bivši dečko) koja mi je neovlašteno ušla u stan popevši se preko balkona na 2. kat zgrade slala poruke. U periodu prije "provale" odnosno neovlaštenog ulaska u moj stan ja i ta osoba nismo razgovarali, pretpostavljam da mu je namjera bila da me uplaši kako ne bi rekla drugima da me u jednoj svađi davio. Prčkajući po internetu sam naletila na jedan članak gdje se navodi da je kod kažnjivog djela nametljivog ponašanja bitno naglasiti da žrtva (on) nije ničime to izazvala, zanima me da li je to točno. Znači 3 tjedna prije "provale" (izražavat ću se provala pošto za mene kao laika to je provala bila kvaka obijena ili ne a i krače je za napisati) mi nismo komunicirali i sa "provalom" je zapravo on prvi stupio u kontakt sa mnom, da mi nije "provalio" u stan ja mu se više ne bi javila. Dakle on je izazvao moje ponašanje jer me psihički zlostavljao tu večer kad je "provalio" u stan. Budući da on negira "provalu" u optužbi protiv mene zanima me da li bi da ja dokažem da je bilo "provale" to promijenilo tijek suđenja jer se dio njegove optužbe temelji na lažnom iskazu što je kazneno djelo ako sam dobro upućena. Imam snimku koja je snimljena u ulici (on ju je odobrio ali prije početka snimanja) gdje priznaje da je to napravio i susjeda kat ispod je čula da je netko lupio u prozor. Znači prvo sam ja bila njegova žrtva a te poruke su bila moja nužna obrana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto niste zvali policiju ako je bila provala i psihičko maltretiranje u pitanju?

Što se tiče KD-a nametljivog ponašanja (čl. 140. KZ RH), koje kazneno dijelo se goni po službenoj dužnosti (nalogu).... provala se zbila prije KD zbog kojeg se sumnjičite, tako da sumnjam da bi što promjenilo u postupku, možete to spomeniti u svojoj obrani i da ste s takvim njegovim ponašanjem bili izazvani, tj. da je on inicirao, to Vaše pravo, ali čisto sumnjam da će Vam biti od koristii....

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Kada sam zgrabila mobitel da zovem policiju ili nekoga tko će ga vidjeti u stanu istrgnuo mi je mobitel iz ruke, počela sam vikati "upomoć" ali me je uhvatio i stavio mi ruku na usta dok se nisam smirila. Poslije me bilo strah otići na policiju jer poznajem rad naše policije i pretpostavljala sam da mi nitko neće vjerovati, pogotovo ako dođem onakva "van sebe" tamo što se pokazalo kao istina jer sam par mjeseci kasnije ipak išla to prijaviti. Krim policajac koji me zaprimio mi je rekao da to nije provala jer da bi nešto bila provala mora biti kvaka obijena i da tu nema nikakvog kaznenog prekršaja, ali me nije uputio na kazneno djelo 141. Narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora. Pokušao je vidjeti da li može proći kao obiteljsko nasilje, kad sam mu rekla da smo više puta prekidali njegov odgovor je bio "Aaaaa lutkica, šta je to neka fatalna ljubav". Prema krim policajcu tu nema nikakvog kaznenog djela i Sud će to odbiti i savjet koji mi je dao je bio da pokušam napisati knjigu kao neka naša poznata starleta. Eventualno da oni mogu ići porazgovarati sa njim i upozoriti ga ali onda bi mi on mogao napraviti još veču štetu, što sam ja odbila i tražila isključivo kaznenu prijavu. Međutim nedavno sam saznala da su oni ipak njega pozvali u postaju. Krim policajcu sam spomenula snimku i susjedu koja ga je čula ali on niti je poslušao snimku niti je ispitao susjedu kao svjedoka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnijela sam kaznenu prijavu protiv njega, ali to sam uspjela tek nakon što je on podnio protiv mene jer do tad nitko od njih nije bio dužan upučivati me u moja prava niti uputiti u išta. Žalila sam se na rad policije ali sam dobila odgovor sa nekim iskazom koji nije moj i po njemu nema kaznenog djela te da je moja žalba neutemeljena. Poslala sam žalbu u MUP u Zagreb sa priloženim svim dokazima koji pobijaju taj moj navodni iskaz, sad čekam odgovor. Kad sam bila u policijskoj postaji ja ništa nisam potpisala, policajac je izvadio neki papir ali nije ništa upisivao. Nedavno sam otkrila i da je sestra zaručnice krim policajca večer uoči "provale" bila vani sa ovim mojim. Iskaz policije sad mene oštečuje jer ispada da sam ja mjenjala iskaz iako imam poruke koje su poslane nakon "provale" prijateljima sa iskazom kojeg se od prvog dana držim. Mene samo zanima kako bi ja mogla "najbezbolnije" proći u ovom postupku kažnjivo djelo nametljivog ponašanja, po kojem zakonu/članku bi se mogla braniti jer kao što sam rekla da on nije prvi počinio kazneno djelo prema meni ne bi ni ja prema njemu. I ja sam pretrpila strah i tjeskobu i puno gore stvari ali on je to samo jednom napravio pa po tome on prema meni nije počinio kazneno djelo nametljivog ponašanja. Da li ima neki članak o zastrašivanju, psihičkom zlostavljanju "obične" osobe koja ne spada po zakonu u bliske osobe niti obitelj? Na koji još članak bi se mogla pozvati jer ja kad čitam one zakone svi njega štite. Jedino što imam je ta audio snimka, susjedu koja ga je čula i pokoja poruka gdje me naziva pogrdnim imenima da se vidi šta sam prolazila u tom odnosu. Znači nemam ništa skoro. Da bi se tražili otisci po balkonu ja bi trebala biti mrtva a ja to nisam, a i njih je već kiša isprala. Na kraju ću ja dobiti kaznu i snosit sve troškove a on će išetati kao nevinašce jer sud brani njegovo pravo na privatnost odnosno pravo da počini kazneno djelo i prikrije ga. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na kompliciranu situaciju (u kojoj je znatan i tvoj doprinos, iako ga sada negiraš), moraš si uzeti odvjetnika za kazneno pravo.

S obzirom na ovo u zagradi, da ne bi mislila da te smatram krivom... One nesumnjivo nije smio napraviti to što je napravio, ali smatram da si od početka krivo postupila i da se sad to više ne može restartati. Treba ti odvjetnik koji će znati sve pojedinosti svih događaja i koji će moći isplanirati i provesti obranu u odnosu na ovu trenutnu situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Željac047 je napisao:

Ako su Vam tako rekli u policiji trebali ste sami otići na ODO i tamo ga prijaviti, jer je to KD koje se progoni po službenoj dužnosti tj. po nalogu.

Ni nametljivo ponašanje ni narušavanje nepovredivosti doma ne progone se po službenoj dužnosti nego po prijedlogu.I ne treba ići na ODO jer će policija sve odradit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

drot13-Imala sam odvjetnicu koja mi je rekla da se branim šutnjom na prvom ispitivanju i da mi njega ne možemo tužiti (a evo uspjela sam to napraviti) , za što su se mnogi poslije složili da to nikako nisam smjela napraviti (mislim na obranu šutnjom). Ja sam pogriješila i to priznajem ali sam prilikom "provale" bila psihički zlostavljana i te poruke su bile posljedice toga. Trebalo bi se nešto od toga uzeti u obzir jer onda ispada da ne postoji nikakva obrana za kaznjivo djelo nametljivog ponašanja. Od početka sam krivo postupala iz straha jer tko bi mi vjerovao da sa napadajem panike uletim u policijsku postaju bez ijednog dokaza. I sa dokazima me policija ismijala i rekla da tu nema kaznenog djela. On navodi da on te poruke nije čitao, kako onda može osjećati strah i tjeskobu, iako imam dokaze da ih je čitao, neke i po 7 puta na mailu. Isto tako bi me s vremenom odblokirao, pročitao poruke i zablokirao. Ja osobno ako ne želim imati posla sa nekim taj ide na blok listu doživotno a poruke se brišu bez čitanja. Jedinu tjeskobu koju on ima je da će meni netko vjerovati. Znači mogu se počet pripremat da ću dobiti kaznu.

 

sivko-hvala na informaciji. Evo kao što vidite odbili su me i izvrijeđali i nisu me uputili nigdje dalje gdje bi se mogla obratiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisu se htjeli zahebavat sa takvim stvarima.

Što se tiče toga da si ga uspjela tužit isto si mogla napravit i meni (podnijet kaznenu) samo je pitanje hoće li biti proglašen krivim.

Naravno da će sud uzet u obzir zašto je došlo do nametljivog ponašanja.Jel ti on možda rekao/javio da više ne kontaktiraš s njim jer je i to bitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A vjerovatno neće jer snimka mi je trenutno najjači dokaz a ona neće biti priznata. Znači on je meni 02.08.2016. u 1:30 ujutro se popeo preko balkona u stan, bilo je ljeto i naravno balkonska vrata su bila otvorena. Sa balkona se može ući u sobu i dnevni boravak,on je ušao kroz sobu i kako je on rekao u stanu je bio jedno 10-ak min prije nego sam ga ja skužila. Ja sam ležala na kauču u dnevnom boravku,u jednom trenu sam se nešto okrenula i ne znam jesam li vidjela sjenu ili šta ali dignula sam se na kauč i provirila iza zida koji vodi u sobu i ugledala mušku nogu, počela sam vrištati i doslovno ko paralizirana ostala u mjestu. On se stvorio ispred mene a ja sam počela vikati na njega je li on normalan, kako je ušao, da mi je provalio u stan na šta mi je on mrtav-hladan odgovorio "Ja sam samo došao da ti kažem bok", ponovim mu opet isto on mi isto odgovori, treči put mu postavim isto pitanje i on mi odgovori da sam ga ja zvala da dođe i da je ušao na vrata koja sam mu ja otvorila. Odgovaram mu da ga ja sigurno nisam zvala a ni otvorila mu vrata i tražim ga da mi pokaže taj poziv, na šta mi odgovara da ne može jer mu je mob doma na punjaču, kažem mu neka mi pokaže na mom na šta mi odgovara da se na mom ne vidi i da ne zaboravim da je radio u informatici. Tad sam zgrabila svoj mob da nekog zovem da ga vidi/čuje jer me bilo strah šta će mi napraviti ali mi je istrgnuo mob iz ruke, počela sam vikati upomoć ali me jednom rukom uhvatio a drugu mi stavio na usta dok se nisam smirila. Onda me opet počeo uvjeravati da sam ga ja zvala i šta sad glumatam, tražim ga da izvoli izaći iz stana kako je i ušao-dakle preko balkona ali on nastavlja sa svojim dok ja nisam dobila napadaj panike od straha jer više nisam znala tko je ovdje lud. Tada mi priznaje da je ušao preko balkona navodno da ja njega namlatim kako bi se bolje osjecala za sve što mi je napravio. Nakon toga nočima od straha nisam mogla spavati, stalno sam se budila,svakodnevno proživljavala napadaje panike i straha. Jedno 3 tjedna kasnije sam mu poslala poruku da popričamo o toj večeri jer u protivnom nemam drugog izbora nego otići na policiju a sa tim neću ništa postići jer nemam dokaza. Preko poruka se naravno pravi mutav ali pristaje da se nađemo i da snimim to. Kad smo se našli i kad sam mu rekla šta sve proživljavam od tada on sam meni nudi pomoć da se iskupi. Na što sam pristala jer nisam imala ništa protiv njega osim te snimke, a najbitnije mi je moje zdravlje. Znam glupo sam postupila ali uvijek ću radije izabrati tako neku opciju nego se muvati po sudovima jer smatram da pravo nema veze sa pravdom. Kroz taj period "pomaganja" konstantno me vrijeđa i ponižava te samnom stupa u spolni odnos bez pristanka, tada nisam znala za to novo kazneno djelo. Prije tog odnosa me uhvatio i izudarao po stražnjici koja je bila puna hematoma (imam poruke gdje sam mu pokazala sliku i on odgovara da mu nije žao). Na sve načine me maltretirao a moje normalne reakcije bi okretao protiv mene. Ja njega namjerno ljutim, ja sam osjetljiva, kad kaže da sam glupa on se šali a ja ne znam prihvatiti šalu itd itd...Psihički sam skroz potonula. Ja priznajem da sam bila nemoguća i depresivna i prezahtjevna u cijelom tom periodu i jedan dan mi je poslao poruku da on u tome ne želi sudjelovati jer što god on napravi je pogrešno i da je to zadnje što čujem od njega. Nigdje nije napisao da ja njemu prestanem slati pokruke, kao što sam rekla poruke su pročitane iako on sad navodi da ih on nije čitao.Znam, bila sam glupa i donijela 1000 glupih odluka, ovaj oblik zlostavljanja bi bio gaslighting ili poznatije kao izluđivanje a nakon "provale" sam prolazila kroz odmak od realnosti zbog pretrpljene traume, zato mi je bilo bitno da sa njim što više pričam jer on jedini zna istinu. Raspisala sam se ali da opišem kako je to sve izgledalo. Kao što sam navela više puta smo prekidali i uvijek bi on to injicirao, kao i početak odnosa, u tim pauzama nikad se ja njemu nisam javljala. Više puta je on meni rekao da ne želi imati posla samnom pa bi opet prvi pokrenuo kontakt. Uvijek je bilo tako da samo on ima pravo glasa i kad on kaže dosta onda je dosta i ja ne smijem ništa reći. U tom periodu nisam imala posao niti ikakve prihode. Nemam ni medicinsku dokumentaciju jer sam i sama medicinar i bilo me sram i strah pojaviti se pred kolegama takva (a i koliko bi to na sudu vrijedilo) tako da sam pomoć tražila anonimno telefonski i svi bi se složili da je to školski primjer narcisoidnog poremečaja. Na početku mu jesam poslala dosta poruka ali sa vremenom bi to bila jedna u mjesec-dva kad bi imala napadaj panike ili straha. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svašta ti tu pišeš i oko svega si se interesirala, barataš pojmovima i, kvalifikacijama i dijagnozama, ali se i dalje vrtiš u krug. Zvala si ga da popričate o toj večeri? Kaznena prijava za nametljivo ponašanje nejde za jedan poziv...

Ne znači da te odvjetnica loše savjetovala ako je rekla da se braniš šutnjom, a pretpostavljam da je ona znala hrpu toga što mi tu ne znamo kad te tako savjetovala.

Koliko je prošlo vremena od kada je on tebi radio sve što tu navodiš?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnica je znala još manje, pola sata prije smo se našle. Pitala me je da li mogu reći osnovno a da se ne uvalim, rekla sam da ne mogu jer ću reći sve šta je bilo i želim da se zna to i zato mi je rekla da se branim šutnjom. A vrtim se u krug jer se ne razumijem u zakone,u dijagnoze i medicinu se razumijem. Po ovome svemu šta je sa mojom sigurnošću i šigurnošću moje obitelji, šta je sa mojim pravom na privatnost i sigurnost,šta je sa čl. 323a nasilničko ponašanje, čl.138prisila, čl. 139 prijetnja, da li se mogu na to pozvati, da li se mogu pozvati na čl.304 lažni iskaz na sudu pošto on navodi da mi nije "provalio" u stan i da ga ja klevećem i uništavam mu život iz neke moje satisfakcije a po mome ta činjenica bi trebala utjecati na tjek suđenja jer nije isto slati nekome poruke ovako iz čista mira i slati nekome tko je prvo počini kazneno djelo prema meni. Kao što sam rekla poruke su čitane, to dođe ko neko zeleno svjetlo, zašto nekoga blokirati pa odblokirati. Ako ne želiš da ti netko šalje poruke nečeš ih ni čitati zar ne? To je sve bilo krajem 2016.godine. Pa zajvaljujući tome što sam se našla sa njim imam snimku priznanja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 3 minuta, divine2503 je napisao:

... šta je sa mojim pravom na privatnost i sigurnost,šta je sa čl. 323a nasilničko ponašanje, čl.138prisila, čl. 139 prijetnja, da li se mogu na to pozvati, da li se mogu pozvati na čl.304 lažni iskaz na sudu

Ovo je postupak koji se vodi protiv tebe, a ne protiv njega, tako da se ne možeš "pozvati" na ništa od ovoga. Ako smatraš da su počinjena ta kaznena djela, možeš ga prijaviti, ali i da jesu, to ne amnestira tebe od onog što si ti eventualno počinila.

 

Prije 3 minuta, divine2503 je napisao:

Kao što sam rekla poruke su čitane, to dođe ko neko zeleno svjetlo, zašto nekoga blokirati pa odblokirati. Ako ne želiš da ti netko šalje poruke nečeš ih ni čitati zar ne?

Ne, nisi u pravu niti u jednoj od ovih tvrdnji. Čitanje poruka nije zeleno svjetlo. To što netko čita poruke koje mu šalješ ne znači da su te poruke željene.

 

Prije 3 minuta, divine2503 je napisao:

Pa zajvaljujući tome što sam se našla sa njim imam snimku priznanja. 

S obzirom na ono za što te se tereti, ta snimka zapravo više može ići protiv tebe, nego protiv njega... Jesi li ga upozorila da ga snimaš?

 

I još nešto iz tog prvog upisa:

prije 23 sati , divine2503 je napisao:

Znači prvo sam ja bila njegova žrtva a te poruke su bila moja nužna obrana.

Takve poruke ni u kojem slučaju ne mogu biti nužna obrana.

 

Uglavnom, s obzirom na sve što si napisala, preporuka je da uzmeš odvjetnika kojem ćeš reći apsolutno sve i koji će imati uvid u cijelu tu tvoju situaciju, pa će te shodno tome i savjetovati. Ništa od ovog što si tu navela ne možeš iskoristiti u obrani na način na koji si tu navela, a možeš si samo odmoći, i to žestoko. Uzmi odvjetnika za svaku iduću službenu radnju koja protiv tebe bude obavljana, a njega više ne kontaktiraj ni u kojem slučaju. Ako bi on dolazio tebi, prijavi ga policiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napisala sam da je znao da se snima. Kako to može ići protiv mene, pa šta je bitnija njegova privatnost da prikrije kazneno djelo nego moja sigurnost. A ako ćemo definirati zakon od riječi do riječi taj zakon se odnosi na snimanje razgovora koji nije meni upućen već snimanje razgovora nekih drugih osoba. Snimljeno je u ulici, ako on prihvača o tome razgovarati na cesti prihvača i rizik da ga netko čuje, prema tome taj razgovor nije vođen u tajnosti. I stavak 4 ako se ne varam navodi da nema kaznenog djela ako je snimanje u pretežnijem interesu od zaštite privatnosti snimanoga. A da sam to sve prepustila policiji i sudu ne bi ni jedan dokaz bio sačuvan. 

Istina što se tiče poruka,ne mora biti zeleno svjetlo ali mogao je zablokirati. Kako da ja shvatim osobu za ozbiljno kad je više puta rekao da ne želi imati posla samnom a onda prvi ostvaruje kontakt i napisao je "ovo je zadnje što čuješ od mene" a ne prestani mi slati poruke. Npr. mogu i ja nekom tipu reći da je ovo zadnje što čuje od mene i poslije toga ignorirati njegove poruke ali ipak meni njegove poruke gode jer eto sa time dobivam neku pažnju, dakle te poruke nisu neželjene,a kad on prestane slati ja pročitam poruke u nadi da će on to vidjeti i opet mi poslati a i ja njemu nigdje nisam izričito dala do znanja da ne želim primati njegove poruke nego samo da ja njemu neću ništa slati. On navodi da on poruke nije čitao, pa ja sam mu mogla pisati crvenkapicu, kako to može izazvati tjeskobu,neka promijeni zvuk poruke,možda je do toga jer sadržaj poruka nije čitao. Tjeskoba je jednako anksioznost u medicini, ne znam da li postoji nekakva druga definicija tjeskobe u sudstvu, ali ovu tjeskobu=anksioznost sam ja prošla nakon njegove "provale".

Kako poruke ne mogu biti moja nužna obrana ako je meni za moje zdravlje bilo bitno da ja mogu pričati sa nekim tko zna istinu pošto sam imala odmak od realnosti kao posljedicu njegovog zlostavljanja. Za mene nije isto pričati o tome sa nekim tko će klimati glavom i govoriti da da a u sebi misliti tko zna što i pričati sa nekim tko je bio tamo, vidio sve i zna istinu. Oprosti ali sa medicinskog stajališta se ne bi složila sa time. Šta sam se ja trebala proglasiti ludom i da imam halucinacije zato što sam ja uvjeravana u to. Njemu je ponuđeno da pred nekim to prizna bez da ga tužim i neću mu ništa više slati, samo da ja mogu pričati sa nekim tko zna istinu ali je on to pročitao i ignorirao. Pa šta ja smijem hodati okolo i tako ljude izluđivati i to je sasvim legalno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , divine2503 je napisao:

Preko poruka se naravno pravi mutav ali pristaje da se nađemo i da snimim to

Ako je odgovarao znači htio je kontaktirat pa nema nametljivog ponašanja

prije 1 sat, divine2503 je napisao:

Napisala sam da je znao da se snima.

A da sam to sve prepustila policiji i sudu ne bi ni jedan dokaz bio sačuvan. 

Da li snimak vrijedi odlučuje sud a ne ti.

Bit svega je da se ti moraš branit od tužbe i prvo će se gledat tvoji postupci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je bilo nakon "provale" a prije slanja mojih poruka tako da ima nametljivog ponašanja ali ne može se reći da je decidirano naveo da su poruke neželjene i da ih prestanem slati. On je mogao utjecati na to da mu prestanem se javljati ali nije ništa poduzeo po tom pitanju.

Istina, slažem se, sud će odrediti jer koliko vidim više je tu faktora koji odlučuju da li će biti prihvačena. Samo sam htjela reći da nije istina da može ići protiv mene, nije snimano u smislu nekog uhođenja i u vrijeme za koje me on tereti za nametljivo ponašanje već iz straha i da imam neki dokaz koji će upučivati na njega ako mi se nešto dogodi. Naravno može doći i do scenarija da ide protiv mene ali onda ću se pozivati na stavak 4. Da li bi se priznalo na sudu kada bi ja tu snimku izrezala na djelove gdje ja govorim i to iznijela u svoju obranu a njegove riječi citirala?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , sivko je napisao:

Ako je odgovarao znači htio je kontaktirat pa nema nametljivog ponašanja

Uprvo to, zato bi se mogli za tu činjenicu "čvrsto uhvatiti", tj. pripremiti si obranu na toj činjenici, no, naravno, nije na odmet spomenuti i ovo što u svakom postu navodite, tj. neovlašten ulazak u dom (narušavanje nepovredivosti doma)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , divine2503 je napisao:

Napisala sam da je znao da se snima. Kako to može ići protiv mene, pa šta je bitnija njegova privatnost da prikrije kazneno djelo nego moja sigurnost.

Ako si napisala, onda je snimanje ok. Ali po meni, opet se radi o negativnoj okolnosti u smislu ovog kaznenog djela - šalješ mu poruke, pokušavaš ostvariti kontakt, a još ga i snimaš....

 

prije 11 sati , divine2503 je napisao:

A ako ćemo definirati zakon od riječi do riječi... I stavak 4...

Nemoj tumačiti niti definirati, uzmi odvjetnika.

 

prije 11 sati , divine2503 je napisao:

nema kaznenog djela ako je snimanje u pretežnijem interesu od zaštite privatnosti snimanoga.

Pretežniji interes se procjenjuje u svakom pojedinom slučaju, ali se do sada nije odnosio na ovakvu situaciju, nego na pretežniji interes šireg kruga ljudi (npr. slučaj vukovarskog gradonačelnika).

 

prije 11 sati , divine2503 je napisao:

Kako da ja shvatim osobu za ozbiljno kad je više puta rekao da ne želi imati posla samnom a onda prvi ostvaruje kontakt i napisao je "ovo je zadnje što čuješ od mene" a ne prestani mi slati poruke.

I jedno i drugo igrate igrice, samo što je on tebe prvi prijavio policiji. Tko je prvi počeo može utvrđivati sud, ali za tebe osobno je najbitnije da se izvučeš iz te situacije, a ne da ju nastavljaš i potičeš. Do ove njegove prijave nisi ništa poduzela da se izvučeš, bez obzira na razloge koje sada navodiš. Uzmi odvjetnika, sama se ne može braniti, samo ćeš se još više zakopati. Pokrenut je neki formalni postupak i više se ne radi o igri.

 

prije 11 sati , divine2503 je napisao:

Kako poruke ne mogu biti moja nužna obrana

Nužna obrana se odnosi na izravni ili izravno predstojeći protupravni napad, a ova tvoja situacija ni pod kojim uvjetima ne spada u to.

 

prije 11 sati , divine2503 je napisao:

Njemu je ponuđeno da pred nekim to prizna bez da ga tužim i neću mu ništa više slati, samo da ja mogu pričati sa nekim tko zna istinu ali je on to pročitao i ignorirao.

Njemu je ponuđeno? Odvjetnica je dobro rekla da se braniš šutnjom, jer bi ovakve izjave mogle dovesti i do počinjenja drugih kaznenih djela

 

prije 9 sati , sivko je napisao:

Ako je odgovarao znači htio je kontaktirat pa nema nametljivog ponašanja

Ne bih se složio. Smatram da ignoriranje nije neophodni uvjet za postojanje ovog kaznenog djela. Ja tebi šaljem desetke poruka, ti mi na početku odgovaraš i pokušavaš mi objasniti da je kontakt neželjen, ali ja nastavljam. Opet mi odgovaraš, ali malo grublje. Ja opet nastavljam, a ti mi ponekad odgovoriš, ili normalnim odgovorom ili da te pustim na miru, ali ja i dalje šaljem hrpe poruka, i direktno i preko osoba koje oboje poznajemo. Po meni, čisto nametljivo ponašanje.

 

Divine, ovo prethodno ne govorim o tvojoj situaciji, nego samo dajem drastični primjer. Ti u ovom postupku možda prođeš i bez sudskog postupka (kaznena prijava bude odbačena na državnom odvjetništvu ili ju policija niti ne proslijedi, tj. utvrdi da nema elemenata kaznenog djela), ali u svemu tome to niti nije tvoj najveći problem. Nalaziš se u lošoj životnoj situaciji, nebitno čijom krivnjom, ali samo svojom krivnjom u njoj i ostaješ. Očito niste jedno za drugo i raziđite se dok je još spor na ovoj razini. Promijenite brojeve mobitela ili se u potpunosti ignorirajte. Ima i drugih ljudi na ovom svijetu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 3 minuta, drot13 je napisao:

Ne bih se složio. Smatram da ignoriranje nije neophodni uvjet za postojanje ovog kaznenog djela. Ja tebi šaljem desetke poruka, ti mi na početku odgovaraš i pokušavaš mi objasniti da je kontakt neželjen, ali ja nastavljam. Opet mi odgovaraš, ali malo grublje. Ja opet nastavljam, a ti mi ponekad odgovoriš, ili normalnim odgovorom ili da te pustim na miru, ali ja i dalje šaljem hrpe poruka, i direktno i preko osoba koje oboje poznajemo. Po meni, čisto nametljivo ponašanje.

Slažem se. Više puta je on znao ignorirati poruke što nije značilo da su neželjene nego eto on ignorira ono na što ne želi odg recimo to tako. Prije nego mi je neovlašteno ušao u stan mi je napisao isto nešto tipa da je to zadnje što čujem od njega i zablokirao me, odblokirao me tu večer kad mi je neovlašteno ušao u stan vjerovatno da vidi jesam li budna,kad je izašao iz stana me opet zablokirao i ignorirao moju poruku. Nakon 3 tjedna mu pošaljem to da se nađemo da porazgovaramo i on odgovara. Nakon toga opet odgovara do tog dana kad piše to da je to zadnje što čujem od njega.,znači nema nigdje poruke da mu prestanem slati poruke jer ih on ne želi. Kako da ja nekog tko se tako svako malo predomišlja shvatim ozbiljno.

U državnom odvjetništvu sam se branila šutnjom i nakon toga od suda dobila onaj prijedlog novčane kazne ili što god to je da sam proglašena krivom na što sam uložila žalbu. Sad čekam odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , divine2503 je napisao:

 Prije nego mi je neovlašteno ušao u stan mi je napisao isto nešto tipa da je to zadnje što čujem od njega

Nakon 3 tjedna mu pošaljem to da se nađemo da porazgovaramo i on odgovara.

Nakon toga opet odgovara do tog dana kad piše to da je to zadnje što čujem od njega.,

I sve si to mogla prezentirat DO pa bi odmah vidjeli koliko je sati.

Šutnjom su znali samo drugu stranu priče i postupili kako i jesu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija