Jump to content

Problem oko pomijeranja vodotoka, zastara?


haimic84

Preporučene objave

Pozdrav iz BiH, pozivajući se na to da su kod nas slični i međaški običaju i zakoni, pa da pitam za savjet.

Radi se o tome da je susjed izašao sa potpornim zidom na mjestima i do metar na put koji je u javnom vlasništvu a pored kojeg protiče potok, zatim su ozidali blokovima starog asfalta dio potoka, suzili ga i pomjerili u parcelu moga oca, sada žele da taj put se asfaltira i da se u potok stave cijevi mimo ikakvog plana i projekta,a preko nekih ljudi u lokalnoj zajednici po postojećem stanju i pojeo vuk magarca, da li ovdje postoji zastara, jer je to urađeno krajem 90tih a treba naglasiti i da potok plavi u moje, stočnu hranu, meni je prioritet regulacija potoka po njegovom katastarskom planu pa tek onda neka se asfaltira, kakve mjere je nužno poduzeti?

 

 

Capture2587412222.PNG

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Općenito govoreći, a ne ulazeći u zakon o vlasništvu ili zakone graditeljstva i prostornog uređenja susjedne države, u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima RH, u dijelu o Susjeddskim pravima postoje odredbe (čl.112) o zabrani mjenjanja naravnog toka vode. Samo postavljanje cjevovoda bi moralo biti popračeno određenom papirologijom uz dozvolu i suglasnost vodnog gospodarstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija