Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

mimi.xy

Sudska pristojba za razvrgnuće suvlasništva

Preporučene objave

Poštovani,

Zanimalo bi me ako netko zna u kakvom su odnosu odredbe Tar. br. 6. st. 1. Zakona o sudskim pristojbama te čl. 54. Zakona o vlasništvu u slučaju kada jedan od suvlasnika sudu podnosi prijedlog za sudsko razvrgnuće suvlasništva na nekretnini? Plaća li taj suvlasnik odmah cijeli iznos pristojbe na prijedlog za razvrgnuće ili se iznos pristojbe dijeli na sve suvlasnike? Ako se dijeli, dijeli li se odmah, ili je suvlasnik koji podnosi prijedlog dužan platiti cijeli iznos a kasnije zahtjevati regres od ostalih?

Hvala

Uređeno od mimi.xy

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pročitao sam, ali i dalje ne razumijem je li podnositelj prijedloga za razvrgnuće dužan sam odmah platiti cjelokupni iznos pristojbe.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Obveznik plaćanja pristojbe je osoba na čiji se prijedlog pokreče postupak,no druga je stvar vašeg zahtijeva tijekom postupka da vam protustranke naknade troškove razmjerno dijelu koji pada na svakog od njih ponaosob.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×