Jump to content

Isplacivanje place na ruke


tomy07

Preporučene objave

Pozdrav,

Trebao bi savjet nekog ko ima idkustva te preporuku odvjetnika za sljedece.

Radim kao konobar i na racun mi sjeda minimalac a na ruke ostatak i do nedavno je bilo sve uredu dok gazda nije poceo svaki mjesec skidati po 1000kn za izmisljene manjkove i kazne za nesto. Zanima me sta je potrebno od dokaza i slicno da ih mogu na sudu tuziti za to sto nije prijava puna dali je potrebno npr poruke i pozivi gdje se spominju isplate na ruke i dodatni svjedoci ili....ili je to u hrvatskoj postalo legalno u hrv sto me nebi cudilo. Dali ima tko da je tuzio gazdu zbog slicnog i kako je zavrsilo. Neda mi se zbog par tisuca kuna biti nasilan i dobiti prijavu na policji a opet nezelim pustat da prode ne kaznjeno za kradu koju vrsi na mojoj placi na ruke.

Hvala svaka pomoc je dobro dosla

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što ste mogli vidjeti iz reklama Ministarstva rada, i rad s djelomičnom prijavom je rad na crno. Nažalost, nikakve dokaze osim vlastite riječi nemate, a jedino kako poslodavcu možete nauditi jest da ga prijavite inspekciji rada (za koju ne znam koliko bi uvažila iskaze svjedoka, koji obično nestanu kad dođe stani-pani, ili poruke). Za sebe time nećete ostvariti ništa, a spalit ćete sve mostove prema poslodavcu. Ocijenite sami, i tužba za neisplaćeno je moguća, ali je ishod neizvjestan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija