Jump to content

Dali je obavezna provedba anexa ugovora o kupoprodaji nekretnine


Mislav63

Preporučene objave

Poštovani ukoliko nam netko može pomoći bili bismo jako zahvalni.

Naš problem je sljedeći:

Općina sklapa ugovor sa investitorom o prodaji zgrade hotela s tim da je u ugovoru naznačeno da će investitor nakon završetka radova anexom ugovora vratiti u vlasništvo općini uređeno prizemlje hotela po sistemu ključ u ruke. Investitor  se nakon potpisa ugovora upisuje kao jedini vlasnik u zemljišne knjige. Nakon završenih radova sklopljen je anex između investitora i općine u kojem investitor ustupa uređeno prizemlje zgrade što je ujedno dio kupoprodajne cijene. Anex nikada nije proveden u zemljišnim knjigama te općina nakon nekog vremena izjavljuje mještanima da je poslovni prostor prodan tom istom investitoru. Po kojoj cijeni je prodan prostor nitko ne zna naime radi se o jako vrijednom prostoru 1. red do mora. Dali je u ovom slučaju bilo potrebno najprije provesti anex ugovora? Nije nam jasno kako je općina mogla prodati prostor ako se prije toga nije uknjižila kao vlasnik na taj poslovni prostor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam bivši predsjednik mjesnog odbora kojeg je općina raspustila i jednostavno u statutu izbrisala mjesnu samoupravu jer smo im smetali. Većina mještana sumnja u legalan postupak ove prodaje jer je izgleda prodano bez ikakvog ugovora i bez raspisivanja javnog natječaja. Sa ovim poslovnim prostorom smo izgubili desetak radnih mjesta i to je sad pretvoreno u privatne apartmane a namjena u tom anexu je bila veliki restoran i trgovina  Općina ima sjedište u drugom mjestu a u našem mjestu prodaje poslovne prostore da bi ulagala u sjediste općine. U mjesto ništa nije uloženo od kada je općina osnovana.

Svjesni smo da su oni pravni sljednici bivših mjesnih odbora koji su bili organ upravljanja  nekretninama u drustvenom vlasništvu. To su jako vrijedne nekretnine za koje su se mučile generacije naših mještana a sad ih gubimo jednu za drugom na sumnjiv način.

 

Kada zatražimo na uvid ugovore te prodaje jednostavno se ogluše a na vlasničkom listu nije vidljivo da je proveden anex niti bilo kakav ugovor osim onog prvog ugovora gdje se investitor uknjižio za cijelo. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija