Jump to content

Registracija auta na strane tablice


Hermitus

Preporučene objave

Isao bi svojim autom u inozemstvo uskoro, auto mi je uredno registriran u Hrvatskoj.

Planiram odraditi uvoz svog auta I registrirati ga vani na strane tablice zemlje, u koju idem, nakon nekog vremena, nakon sto se u istu dovezem sa nasim (Hrvatskim) tablicama.

Nakon sto napravim sve, sta da radim sa nasim (Hrvatskim) tablicama, jer cu dobiti nove tablice, valjda, zemlje u koju idem? 

 

Znaci, dofurao bi se u stranu zemlju sa nasim tablicama, I prebacio svoj auto na nove tablice, drzave u koju idem?

 

Jel' to sve ok za odraditi, I da li cu imati kakvih poteskoca eventualnih I moze li to sve tako kako sam ja to zamislio?

uređeno: od Hermitus
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A da vidiš propis te države o unosu vozila?

Ako ga tamo registriraš možda oni šalju tablice našima ili moraš sam.Ako ga ne odjaviš kod nas dobit ćeš nakon nekog vremena prekršajni nalog za nevraćanje tablica kojeg ionako nećeš platit pošto te nema,a možda ti ga ni ne pošalju pošto se moraš odjavit ili prijavit privremeni odlazak iz RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E ovak, to sam ja napravio sa svojim autom. Dok sama registracija u drugoj drzavi (EU, to je bitno jer je za trece zemlje postupak kompliciraniji) nije bila problem, odradila se neka vrsta homologacije i tehnickog pregleda, izdane su nove tablice i vozi dalje, problem je nastao u Hrvatskoj.

Prometna se ne vraca nego ponistava u drugoj drzavi, a HR tablice ti ostaju, a auto trebas sam odjaviti, ali sve se to da napraviti sljedeci puta kada dodjes u Hrvatsku. Lijepo uzmi sa sobom stare tablice, potvrdu koju su ti izdali u drugoj drzavi da su preuzeli i ponistili HR prometnu (pazi da na potvrdi pise broj sasije) i novu prometnu dozvolu. Objasni na MUPu situaciju kako i sto si napravio, malo ce te setati od saltera do voditelja, ja sam zavrsio kod voditelja, objasnio situaciju i lijepo mi je nakon sto sam skupio sve papire (zato ti kazem da ih odmah imas sa sobom) odjavio vozilo u Hrvatskoj. Nisu mi slali kaznu za neodjavu (bio sam u HR nakon sto je prometna istekla preko 10 mjeseci), iako su mogli, bio sam jako pristojan tamo.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija