Jump to content

Invalidi-prometni prekršaj


Biene Maya

Preporučene objave

Jučer (nedjelja prijepodne) sam hitno išla u jedan trgovački centar u ljekarnu. Ne planirajući se dugo zadržavati parkirala sam na mjesto za invalide budući da je bila užasna gužva. Kupovina je trajala 5-10 min i u namjeri da preparkiram auto i nastavim kupovinu izašla sam i na šofer šajbi ugledala obavijest o počinjenom prekršaju. Naravno- na obavijesti je bila naveden i iznos od 700,00 kn za platiti, a ako platim u roku od tri dana od dana uručenja obavijesti plaćam pola od navedenog iznosa. Na obavijeti je navedena nepostojeća točka navedenog članka Z.o sigurnosti prometa na cestama. Također, osvrtala sam se ne bih li uočila (vjerojatno ) komunalnog redara koji mi je napisao obavijest, ali nisam ga uočila.

E sad ja pitam: da li da platim taj upola manji iznos i budem kraća za 350,00 kn ili da čekam pokretanje prekršajnog postupka i uložim prigovor? Kakve su mi šanse da eventualno umanjim iznos kazne i da li uopće vrijedi pokušati? Imam desetogodišnje vozačko iskustvo i nikada nisam počinila niti jedan prometni prekršaj!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima 13 https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama

Ili platiš pola ili se žališ pa poslije platiš 2/3 od dosuđenog i sudske troškove.šta će sudac odlučit nitko ne zna.a sudac će te pitat (ako ne donese odluku bez tebe) i zašto si tamo parkirala.zbog gužve,a gdje bi invalid parkirao?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija