Jump to content

Računalna prijevara


danci002

Preporučene objave

Evo ovako.Osuđen sam na 10 mjeseci zatvora zbog računalne prijevare.Krivicu sam priznao.To se desilo od 3mj. do 6mj. 2017.god.Da vam pojasnim, idem gradom i nađem dokumente od čovijeka kojeg poznajem,znači bankovna kartica, osobna,i zdravstvena kartica.Dođem doma i prepišem brojeve sa bankovne kartice.Nazovem čovijeka da sam našao njegove dokumente i neka dođe po njih.Sve ok.U to vrijeme sam dosta pio alkohol.Čeka me lječenje za nekih mjesec dana..u tih mjesec dana sam skinuo sa kartice u dva navrata 2500kn,za online kockanje.Odem na lječenje u Strmac i tamo nekim slučajem opet od cimera prepišem brojeve bankovne kartice.Njega sam oštetio za nekih dva puta po 1500kn, isto za online kocku.Izlazim sa lječenja dva mjeseca poslije.Našao posao na crno i počeo raditi.Primam neku malu invalidsku mirovinu.Idem dići mirovinu i ko za k...naletim na dokumente od nekog čovijeka kojeg uopće ne poznajem.Njemu sam najviše skinuo i to sto sam kupovao razne stvari preko neta..oko 4300kn.Inače se liječim po psihijatru od svoje 19god, zbog različitih ovisnosti.Bio po svakakvim ustanovama i u komuni oko6mj.Na sudu nisam bio nego me policija ispitala audio vizualno.Dobivam presudu 10mj. zatvora ili uvijet 3god. ako vratim novce.Ja jedva imam za osnovne potrebe.Da bi stvar bila još gora neki dan dobivam poziv za sud u Valpovu, ja sam iz Našica,za obiteljsko nasilje nad majkom, sto nije točno..Rastrojen sam i depresivan.Ljekove trošim redovito..Račun mi je u blokadi.Kad god mi se pružila prilika da idem u dnevnicu za 100kn, u šumu raditi nisam odbio.Što mi je činiti??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušati se prijaviti za dobivanje socijalne naknade (cca 800kn mjesečno) ako zadovoljavate uvjete ... a ista se ne može ovršiti...

https://gov.hr/moja-uprava/obitelj-i-zivot/socijalna-skrb/prava-u-sustavu-socijalne-skrbi/zajamcena-minimalna-naknada/377

isto:

https://gov.hr/moja-uprava/branitelji/pomoc-olaksice-subvencije/jednokratna-novcana-pomoc/385

također:

http://www.hok-cba.hr/hr/besplatna-pravna-pomoć

uređeno: od virtalni
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja sugestija je da probate vratiti bar nešto, jer ćete time pokazati dobru volju, pa bi onda vijeće to moglo cijeniti i ne opozvati vam uvjetnu osudu, već produljiti rok (ako to bude moguće). 3 godine je doduše dosta dugačak rok, pa to nije previše vjerojatno, ali definitivno je daleko vjerojatnije doli u situaciji u kojoj nećete vratiti ništa, gdje vam je opoziv siguran.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija