Jump to content

Kupio sam ukradeni uređaj sa računom!


Mrkk1950

Preporučene objave

Pozdrav!
Današnjeg dana 21.2.2018 g. na vrata su mi pokucala 2 inspektora te su rekli da me moraju obavjestit o nečemu i da su došli u zapljenu MOG MOBITELA kojeg sam ja platio 5000kn u kešu i gdje imam i račun od toga.Naime radi se o samsung galaxy s8+,ja sam ga kupio od čovjeka što vodi trgovinu tehnike i gdje sam ja dobio račun kao potvrda da je mobitel prodan.Oni su meni rekli da je jedna žena prevarena i da taj mobitel pripada njoj i jos iphone 7(kupljeni su PREMA OPG kojeg imaju) ne znam točno sve objasniti ko je kome šta i kako jer nisu dali sve podatke.Danas su mi zaplijenili mobitel uz policijsku potvrdu da su mi oduzeli i rekli su da ja imam pravo od njega trazit novce ili ici privatnom tuzbom.Taj covjek je u policijskom kompjuteru jer ima dosje ja sam do sada nekažnjavan,i ne znam sada jel se isplati ici  tuzbom jer u policiji su mi rekli da cu sigurno dobit ako idem,on od negdje mora opravdat taj račun što je meni dao,i svakako u kojem god smislu počinio je kazneno djelo.Ja cu ici po novce ako i da dici cu privatnu tuzbu,što mi je raditi? 
ps.ja sam ga kupio početkom 9.mjeseca 2017 godine da bi oni meni rekli da je tek lociran i postupak počeo 4.12 2017?! tri mjeseca nakon? Naravno ja nisam znao da je on dobiven na pokušaj prevare,meni je rečeno da je gospodin narucio s8+ i da mu se ne sviđa jer je velik..3 dana je bio star odmah iz tvornice je izasao.

uređeno: od Mrkk1950
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 5 minuta, Mrkk1950 je napisao:

Pozdrav!
Današnjeg dana 21.2.2018 g. na vrata su mi pokucala 2 inspektora te su rekli da me moraju obavjestit o nečemu i da su došli u zapljenu MOG MOBITELA kojeg sam ja platio 5000kn u kešu i gdje imam i račun od toga.

 

Ti si taj telefon kupio? Imaš račun od dućana koji ti je to prodao?

Jesi siguran da su ti na vrata došli policajci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daa kupio sam i imam račun,samo su očito ne znam na koji nacin je to ispalo jer ovo je gore nego televisa presenta..Da krim policija jer znam ta da 2 lika koji rade u PU Našice...Uzeli su izjavu i potvrdu o oduzimanju mobitela..Nije sada da je to pronađen mobitel na ulici nego je bio zapakovan i sve..Ja sam razmisljao da ako neda novce sto sumnjam,da ga ja svakako tuzim? 

 

Jer taj račun je placen preko OPG od te žene koja je prijavila postupak,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, Mrkk1950 je napisao:

Ali nije poništen taj račun kuzis,pa otkud njemu pravo da on daje tuđi račun ? 

Screenshot_2.png

Normalno da nije a ti takav mobitel ili bilo što drugo uz takav račun ne uzimaš jer je nešto sumnjivo.

Tužba pa čekaj ili ga traži lovu nazad.

uređeno: od sivko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Prije 25 minuta, Mrkk1950 je napisao:

Ja bih ga svakako tuzio ako mi da lovu,u što čisto sumnjam.
Jel imam dovoljno za tužbu? ili još nešto trebam?  jel moguce da dobijem tuzbu i hoce sve on snosit ako ga se osudi krivim i meni vracena naknada ? 

Imaš dovoljno ali prvo ti sve platiš i sud kaže da ti podmiri troškove i vrati lovu,a kad će ne zna se.trebat će ti odvjetnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak možeš i sam. Pošalji mu pisani zahtjev za povratom novca, (preporučeno s povratnicom, da imaš dokaz da si poslao i da je on primio) u kojem mu daš rok (npr. 15 dana) da vrati novac ili ćeš ga tužiti za naknadu štete i podnijeti kaznenu prijavu policiji za prijevaru, te prijaviti poreznoj, carinskoj i drugim inspekcijama za nedozvoljeno poslovanje. Ako ne vrati novac, onda napraviš sve to (za tužbu trebaš odvjetnika, sve ostalo možeš sam).

Možeš prvo otići kod njega i pokušati se i usmeno dogovoriti, ali bolke je pismeno. I nemoj mu slučajno vratiti taj račun koji ti je dao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija