Jump to content

Fizicka dioba - suvlasnici su u inozemstvu.


ivanhr

Preporučene objave

Nakon djedove smrti moja je mama naslijedila imovinu,t.j. poljoprivredno zemljiste i kucu s okucnicom,medjutim,zelio bih da se trenutno fokusiram prvenstveno oko zemljista( poljoprivrednog).

 Zemljiste koje posjedujemo je  na razlicitim cesticama. U svakoj od tih cestica nas je udjel (prema dokumentima s kojim raspolazemo 45/160 ).

Medjutim na ovom cijelokupnom zemljistu imamo i suvlasnike,t.j. - rodbinu moje mame,i isto tako oni imaju odredjeni udjel .

Problem je u tome sto vec 30 godina,mi nismo nasli rijesenje za ovaj slucaj,jer nasa rodbina zivi u inostranstvu  i nisu projavili interes za razvrgnuce,najvjerojatnije radi nedostatka informacija,jer su dugo izvan R.H.
Nemamo nikakav kontakt s njima,a mi osobno zelimo da se sve to rijesi na dostojanstven nacin,i da svako dobije svoj dio,koji mu zakonski pripada,medjutim radi samih okolnosti,vjerojatno moramo sami preuzeti,da se izvrsi fizicka dioba bez fizicke prisutnosti ostalih suvlasnika.

Pitanje je,kako se taj proces fizicke diobe u osobnoj reziji pokrece,koju dokumentaciju trebamo posjedovati prilikom pokretanja procesa,gdje se trebamo prvo obratiti,u koju instituciju,jer smo vec godinama izgubili kontinuitet i neznamo od kud krenuti.

Molio bih Vas,da mi na naj jednostavniji nacin s dovoljno strucnosti,objasnite malo o tome ,dali postoji rijesenje,i kako doci do istog.

 

p.s. Trenutno se na  gorespomenutom zemljistu ( katastarskim cesticama) vrsi katastarska izmjera nekretnina.


Unaprijed zahvaljujem.
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijedlog za razvrgnuće suvlasničke zajednice  predaje se ,Općinskom sudu mjesta  gdje nekretnina leži. Prijedlog je najbolje da Vam sastavi pravno educirana osoba (odvjetnik) .U tu svrhu trebati imati  izvod iz zemljišnih knjiga ,i povijesni izvadak iz zemljišnih knjiha , adrese svih suvlasnika , a za one  koji čije adrese Vi ne znate  pribaviti će odvjetnik putem PU ili će predložiti sudu da  se osobama nepoznata boravišta postavi staratelj .Staratelja postavlja CZSS .

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija