Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Sign in to follow this  
drot13

Prolazak kroz crveno svjetlo

Preporučene objave

prije 11 sati , dariosmoljan1@gmail.com je napisao:

Odlične teme, s obzirom da sam i ja osobno u istom problemu. Danas mi je došla "plava koverta"-prekršajni postupak, a radi se o tome, da me je prometni policajac "ulovio" sa kamerom kako prolazim kroz crveno,

e sad, da ja ne bih pametovao kako je bilo žuto, pa crveno ili je auto koje je bilo ispred mene, prošlo kroz žuto, a ja nisam stigao, pa me ulovilo crveno, stvarno je nebulozno pisat, međutim policajac u prometnoj

postaji mi je dao obrazac da popunim o vlasniku vozila i tko je vozilom upravljao tog dana i da je kazna po zakonu od 2000-5000kn, ali kad mi je rekao da uz to ide i 3mjeseca zabrane upravljanja vozilom, e onda mi je muka došla, platim ja to državi, ali zabrana upravljanja?! Policajac službenik je bio ok, rekao mi je da nemam nijednog kaznenog boda, nikad prekršajne prijave, čist ko suza, još i u školi radim, gdje prilikom zapošljavanja moramo biti bez ikakve mrlje. On će to poslati prekršajnom sucu i da očekujem opet plavu kovertu za koji mjesec, pa da tada napišem prigovor i njemu donesem. Kako sam već naveo, nije problem u plaćanju, već u oduzimanju vozačke, nisam baš pametan što da navedem u prigovoru osim da sam čist ko suza i kako sam već pročitao "da se kajem, da više nikad neću kroz crveno......" U nadi neke pametne ideje za prigovor unaprijed Vam se zahvaljujem.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Trebao si pitati čim ti je nešto došlo...

Kad ti sad dođe prekršajni nalog, žalit ćeš se po predlošku i nadati se najboljem. Uz priznanje, nekažnjavanost i dr. imaš šanse da ti ukinu zabranu, ali isto tako ima šanse i daju samo smanje.

Što se tiče posla, ovo ne utječe na posao u školi, tu nemaš brige.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani, interesira me samo jedna stvar. Da li kad dobijete prekršajni nalog (valjda se to tako zove), p.p. novčana kazna, 2 kaznena boda i koji mjesec zabrane upravljanja vozilom i naravno vi uložite prigovor na to, pa opet čekate x mjeseci rješenje na osnovu tog prigovora; da li za to vrijeme čekanja rješenja na prigovor koji ste uložili imate pravo upravljati motornim vozilom? Neznam da li sam bio jasan?!

Zahvaljujem

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  

  • Online korisnici

    No members to show×