Jump to content

Naknada troškova okrivljenika u KP


Dgrga

Preporučene objave

Može li mi tko pomoći savjetom. Nakon oslobađajuće presude u kaznenom postupku, podnio sam nadležnom Općinskom sudu "Zahtjev za naknadu troškova okrivljenika" u zakonskom roku, i to za specificirane nužne troškove okrivljenika i putne troškove okrivljenika, dana 22. ožujka 2017. godine. Dana 04.02.2018. god. poslao sam požurnicu za hitnije postupanje prema mom zahtjevu. Već 20. 02. 2018. dobio sam dopis od suda u kojem moju požurnicu nazivaju predstavkom s pojašnjenjima koja nemaju nikakve veze sa podnesenim Zahtjevom i u kojem je isti potpuno ignoriran, kao da ne postoji (naravno da posjedujem potvrdu o zaprimanju istog od strane suda). Mogu li se žaliti višoj instanci na postupanje Općinskog suda i zahtijevati da mi izdaju rješenje? Može li Sud ignorirati moj zahtjev bez obrazloženja? Kome se treba žaliti? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Sad je već možda kasno, no pokušajte dogovoriti sastanak kod predsjednika suda (u pravilu, svaki predsjedniik suda ima jedan u tjednu rezerviran za primanje stranaka), pa mu pojasnite situaciju.

Zahtjev za naknadom troškova ne može se ignorirati, pogotovo kada imate dokaz o istom, no isto tako je činjenica da uređujući suci nisu previše ažurni u rješavanju takvih stvari, budući nisu prioritetne, što naravno nije opravdanje da se u godinu dana to nije moglo riješiti. Pretpostavljam i da niste imali branitelja, pa je to još jedan razlog "hlađenja", jer branitelji znaju biti "dosadni" sucu, pa se onda takvi zahtjevi brže rješavaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija