Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

mare108

Tko je nasljednik

Preporučene objave

Molim pojašnjenje ako je moguće. Baba  je imala sina i kćer, tj. moga oca i tetku. Moj je  otac  umro prije babe tj. svoje mame. Njena kćer tj. moja tetka je umrla poslije.  Ostavina nije provedena. Sada bi se pokrenuo postupak jer je nađena neka  imovina . Tetka je imala  još jednog sina  koji živi negdje van Hrvatske, ne znam točno gdje. Kako pokrenuti ostavinu i tko je nasljednik. Da li se računa pok. tetka kao nasljednik ili direktno ta dva njena sina ulaze u ostavinski postupak kao unučad skupa samnom. Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 18 minuta, mare108 je napisao:

direktno ta dva njena sina ulaze u ostavinski postupak kao unučad skupa samnom

u biti se svodi u jedan ostavinski postupak iza umrle bake,u kojem je krajnji ishod  nasljedstva,vi 1/2 a tetkini sinovi svaki ponaosob po 1/4-inu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru. A kako ce se ovaj sin iz inozemstva pozvat na raspravu?Nemam ni adresu niti znam da li je ziv.Ni ne poznamo se.Mislim da nisu ni ta braca uopce u kontaktu.Hvala na odgovoru. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat, mare108 je napisao:

 kako ce se ovaj sin iz inozemstva pozvat na raspravu?Nemam ni adresu niti znam da li je ziv.

 

tetkine sinove navesti u smrtovnici sa nepoznatim  prebivalištem, istima bi u ostavinskom postupku trebao biti postavljen privremeni staratelj, odnosno posebni skrbnik koji treba zastupati njihove interese.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×