Jump to content

Manipulacija invalidnim ml.djetetom


ANA90

Preporučene objave

Pozdrav.

 Moia majka je nakon 10 godišnjeg trpljenja histeričnih ,ljubomornih ,malipulativnih i krajnje ucjenjivačkih ispada prijavila snahu CZSS.  Snaha svojim postupcima i konstantnom manipulacijom preko svog invalidnog malodobnog djeteta drži cijelu obitelj "pod opsadom"da se tako izrazim uključujuči i mog brata.   Nečakinja  je djevojčica  koja je  usprkos višestrukim operacijama i jedno izrazito toplo i ineligentno malo biče.  Djevojčica je u više navrata preživjela samo zbog pravovremene reakcije moje majke i mene u kriznim situacijama. Pravovremena zdravstvena skrb kako na manje zdravstvene probleme a posebice veče  rješavla se sa zaostatkom od godinu  i ako su zdravstveni problem bilii očiti i na njih se ukazivalo konstantno . Snaha je uvijek o svemu odlučivala "njezna mora biti zadnja" ako u kuči nije bilo kako ona želi sljedile su ucijene i histerije dernjava ispred djece koju smo svim silama pokušavali spriječiti . Stres i strah djece . Snaha je svijesna da s time ucjenjuje i manipulira   te  često djevojčice koristi "kao štit" kad stvori probleme te joj se tad  popušta u njezinim naumima i hirevima.  Stalno moljakamo djevojčice od nje  i dobivamo maltene uz svađu...Komentari su uvijek "budemo vidli "...."kak si vi to mislite" ili se pravi da nas ne čuje.   Nažalost sad več i djeca moljakaju ili lažu da udovolje majci. Djevojčice nas traže da im dovedemo prijatelje ili da odu s nama  kod susjeda a njihova majka nam brani uz komentar " to ču ja" . Ona to nažalost  nikada ne učini jer  kao osoba ona je izrazito asocijalna te izbjegava ljude.

Što je pokraj svga ostalog  i potaknulo prijavu jer takvo ponašanje nečakinju koja nije videča osoba  stavlja u "zatvor" ako me razumijeze na što mislim.  Nadalje mala je i diskriminirana u OŠ (neču u detalje )redovito školovanje.  Uglavnom majka nečakinje reagira tek nakon moje i  burne reakcije  moje majke.

Prije sastanka u CZSS brat mi je rekao da sam ne zna što da učini da ako se izjasni javno pred njom u centru kako stvari stoje da če se njegova žena iz življavati na djeci .Brat je opetovano pokušavao urazumiti ženu ali ona ne popušta te se i on sam žalio da više nezna kako dalje s njom ali da mu je žao dijece...itd..itd..

Brat je djelomično rekao istinu za ponašanje njegove supruge te je pravniku soc službe ""šapnuo" ...da nam brani djecu da viđamo.

Sastanak na CZSS   :( grozan,grozan!!!!  Ophodili se  prema mojoj majci kao da je lopov,optuženik...totalno grubo.  Soc.radnica samo je ponavljala "majčinska  prava,majčinska prava"   Majka u šoku  jedva izašla iz centra ...kao da je ona željela da sva sretna prijavi snahu . Učinila je isto samo da ukaže u kojim oklnostima žive unuke a posebice zbog djevojčice sa invaliditetom i to tek nakon 10 godina trplenja i gutanja kojekakvih gluposti..... Što je sa pravima djeteta??

Socijalna radnica u ponovnom razgovoru pitala majku da koliko dana želi da u miru viđa unuke ?...mi u čudu

Zapravo  da ih je njena snaha obavijestila da su odlučiki  da  oni  idu na stan. Da traže isplatu uloženog uz anormni izjavljeni iznos .Koji  oni uatvari nisu uložili vlastitim novcem u kuču???...mi u šoku.

Oni nisu otišli na stan i dalje žive u kuči na katu u kjoj živim i ja sa roditeljima a niti su se roditeljima izjasnili osobno o ovoj odluci. Brat nam dovodi djecu dok sa šogoricom kontaktiram samo ja i povremeno moj otac uz moj i majčin  nagovor da ode po klinke na kat.

 Brat i šogorica živjeli su 6 god u zajedničkom kučanstvu dok djelomično odvojeni žive na katu 4 godine . Kuča je vlasništvo mog oca i bračna je stečevina mojih roditelja. Roditelji i ja plačamo sve račune dok je njihov samo jedan račun sve ove godine. Kat su  sredili uz pomoć majčinog kredita za koji do sad  nije nikada tražila majka povrat a s obzirom na zdravstvene probleme unuke isto je bilo i razumno.

1.Dali jedan soc.radnik može uvijetovati da moji roditelji njih isplačuju?

2Nadalje kuča je od roditelja oni su ulagali u tuđe ali su sebi poboljšavali uvijete života.

Koji je postupak ako do toga dođe?

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne može, to sud odlučuje...

Pisani podnesak nadležnom Ministarstvu u svezi neadekvatnog postupanja djelatnice CZSS (njihove djelatnice), naravno, sa povratnicom...

No, možete izvjestiti (prijaviti), a i trebali bi, policiju poradi zlostavljanja u obitelji...

Ovo sve ostalo (kuća idr. imovinsko-pravni odnose) rješava sud u sudskom postupku, djelatnica-djelatnici CZSS sa time nema-ju ništa....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija