Jump to content

Potpuno oduzimanje poslovne sposobnosti


Goguleta

Preporučene objave

Poštovani,

Zanima me samo da li je istina da se otkada smo u europskoj uniji  nikome ne oduzima poslovna sposobnost u potpunosti?

Moja majka je konačno (nakon godinu i pol) dobila skrbništvo nad mojim bratom - dijagnoza coma vigile (koma svijesti) drugim riječima moj brat vegetira.

U rješenju je navedeno da mu je djelomično oduzeta poslovna sposobnost. Kao obveze majke navedeno je da mora brata uključivati u svakodnevni život, brinuti o njegovim socijalnom kontaktima pa čak i pisati izvještaje o stanju njegove imovine i njegovom općem stanju i to njemu (OSOBI U KOMI!!!) dostavljati na uvid, a ima toga još.

Kada je majka od centra tražila objašnjenje rečeno joj je da otkada smo u europskoj uniji nikome se ne oduzima poslovna sposobnost u potpunosti.

Ako je važno, brat je prva tri mjeseca bolesti bio u bolnici, svo ostalo vrijeme je doma kod mame i ona se brine o njemu. Hrani se na sondu, lijekove dobiva putem sonde, u pelenama je...

Kao i do sada, uopće nije upitno dal' će se moja mama brinuti o mom bratu, ali ne znam koja je razlika između potpunog i djelomičnog oduzimanja poslovne sposobnosti, a i ovo rješenje mi baš nema veze sa zdravim razumom.

uređeno: od Goguleta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ste krivo informirani, imam blisku rođakinju kojoj je potpuno oduzeta poslovna sposobnost, nedavno je ponovno bila na vještačenju i potvrđen joj je potpuni gubitak poslovne sposobnosti i. naravno, produženo skrbništvo nad njom osobi koja joj je i do sada bila skrbnica radi tih okolnosti... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

To je i meni bilo čudno. Ali vjerojatno nitko nije ni pročitao medicinsku dokumentaciju. 

A u centru za socijalnu skrb tvrde da je to tako, da otkada smo u europskoj uniji nikome ne oduzimaju poslovnu sposobnost u potpunosti pa čak niti osobama kao što je moj brat, koji nije niti živ niti mrtav, samo tako leži, a mi ga čistimo, hranimo, dajemo mu lijekove.

Što sad?

Da li je uopće bitno koji mu je status? Mi ćemo se za njega brinuti u svakom slučaju kao i do sada. On nema nikakve imovine ni primanja, nije se ženio i nema djece. Ima neke kredite u bankama, ali sam ih davno otkantala (banku) da me ne jašu za tuđi dug. Što sad s tim stvarno ne znam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija