Jump to content

Punemoć vs Oporuka


Irish

Preporučene objave

Postovani

Molio bih za par informacija. Naime ujak mi ima rak u zavrsnoj fazi i njegov otac je umro prije tjedan dana (otac njegov je otac i moje majke naravno) te se ne ocekuje da ce ujak poziviti jos puno. Moj djed (njegov otac) ostavlja mu u ostavinskoj raspravi 2/5 kuce. Ta rasprava ce vjerojatno bit za nekih mjesec dana i mala je vjerojatnost da ce ujak to dozivit. Moja mama i on su napravili punemoc da ona upravlja sa tih naslijeđenih 2/5 i specijalnu punemoc da to onda meni moze darovati. Darovnicu smo također napravili od mame na mene.

Ono sto mene zanima je ako ujak umre prije ostavinske da li ta punemoc jos uvijek vrijedi ili onda njegova oporuka (koju nema) ulazi u nacelo prvenstvenosti ili na temelju njegove smrti njegova bivsa zena i djeca mogu osporiti nasu punemoc? Kao sto je receno ujak ima bivsu zenu i 2 djece s kojima nema nikakvog kontakta i ne zeli da njima ista ostane.

 

Puno hvala na odgovoru

uređeno: od Irish
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija