Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

gorand56

Raskid ugovora o najmu stana

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za pomoć.

Naime, ja kao najmoprimac i najmodavac (gazda) smo potpisali Ugovor o najmu stana koji smo ovjerili kod Javnog bilježnika. Ugovor je na neodređeno vrijeme. Jedno rješenje je otišlo u Poreznu upravu i ja sam sve mjesece plaćao porez na dohodak od imovine, jer smo gazda i ja tako dogovorili. Sve je uredno plaćeno.

Sad me zanima ovako, sa 1.4.2018. bi raskinuli taj Ugovor, veže li mene plaćanje poreza za cijelu godinu 2018-u ili samo da platim još taj za 4. mjesec ?

 

Hvala unaprijed na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Plaćanje poreza na najam je obeza najmodavca, ali vi ste očito dogovorili drugačije... što se pak poreznu ne tiče...

Dostavite poreznoj upravi raskid ugovora s danom 31.03 (više primjeraka), i jedan primjerak zadržite za sebe. - I platite porez kako ste se dogovorili s najmodavcem, ali samo do 31.3-ega.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

ugovor o najmu na određeno je ovjeren kod javnog bilježnika i najmoprimac je prijavljen. Nisam posebno ovjeren ugovor slala na poreznu, ali sam dobila uplatnice za plaćanje poreza, znači sve je prijavljeno.

Najmoprimac javlja da odlazi iz stana prije dogovorenog roka. Prvo, ne znam je li to raskid ili otkaz ugovora. Drugo, mora li otkaz/raskid ugovora biti ovjeren od strane javnog bilježnika ili je dovoljno da obje strane budu potpisane i kao takvo poslano u poreznu? Nespretno mi je s javnim bilježnikom jer unajmljeni stan je u drugom gradu i mogu doći samo vikendom do tamo. 

Hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sta ako je podstanar otisao iz stana bez pozdrava ibez primopredaie stana nakon sto mu je urucen pismeni otkaz duguje rezije za dva mjeseca i jos pokupi sve stvari izormara isve sto niste uslikali niti bi vam moglo pasti na pamet da ce to uzeti ostavi vam pokvaren bojler u kupaonici zatim vam posalje poruku da vas ne moze cekati udogovoreno vrijeme jer kao nekamo zuri i da su vam kljucevi od stana u kaslicu poslan mu je pismeni otkaz iotkazan je porez sa1.7 molim vas za savjet zar po zakonu on nije trebao nista odgovoriti na otkaz i izvrsiti predaju stan vlasniku

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×