Jump to content

Punomoć


77punta

Preporučene objave

Molim savjet. Dobila sam poziv od Drzavne geodetske uprave, ispostava moj rodni grad i Općinskog suda u Splitu na ročište-raspravu u pravnoj stvari izlaganja podataka katastarske izmjere i klasiranja zemljišta te radi obnavljanja -preoblikovanja zemljišne knjige i sredjenja zemljišno knjiškog stanja. Znam o čemu se radi ali neću moći prisustvovat ročištu. Očekujem još takvih poziva za druge čestice zemlje na kojima isto neću moći biti. Napravila bih punomoć te me interesira

1.Mogu li na jednoj punomoći opunomoćiti više osoba ( brata i sestre ) da me svatko od njih ponaosob moze zastupati, ovisno o njihovim mogućnostima da budu u Dalmaciji.

2.Na pozivu su već pogriješili, naveli su da sam ja vlasnik jedne čest. zemlje, a nisam ja nego sestra. Mogu li na istoj punomoći na kraju napisati i izjavu da to nije moje.

3. Gdje u zakonu mogu naći sve o punomoći.

4. Je li dovoljno napisati samo Punomoć, ili treba u naslovu pisati vrsta punomoći.

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najjednostavniji savjet je da angažirate odvjetnika iz Splita da Vas zastupa i onda njemu date punomoć za sve postupke. Na jednoj punomoći možete opunomoćiti jednu osobu. Na punomoći ne možete davati nikakve druge izjave, osim da opunomoćujete tu i tu osobu da Vas zastupa (i ovjerite svoj potpis kod javnog bilježnika) u postupku tom i tom i da može poduzimati sve radnje i davati sve izjave u tom postupku. Punomoć je ustvari ovlaštenje za zastupanje, a sve o zastupanju možete naći u Zakonu o parničnom postupku. Dovoljno je napisati samo "Punomoć", a u tekstu punomoći ćete pobliže napisati za što je punomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija