Jump to content

Ovrha - FBIH


dobroslav

Preporučene objave

imam jedno pitanje u vezi sa mojim ovršnim postupkom u FBIH

Sud je donio rješenje o dosudi nakon izvršene nekretnina po posjedovnom stanju budući iste nisu upisane u zemljišne knjige. U rješenju o dosudi je naveo da se kupcu dosuđuju nekretnine upisane u posjedovnom listu x i naveo brojeve katastarskih parcela. Broj posjedovnog lista x identičan je onom iz rješenja o ovrsi.Međutim uvidom u Katastarsku evidenciju ustanovio sam da posjedovni list x ne postoji u elektronskoj bazi podataka,već su identićne katastrske ćestice upisane u posjedovni list xy sa mojim pravom posjeda 1/1.

Katastar odbija provesti rješenje o dosudi budući posjedovni list x ne postoji. Tražitelj ovrhe nije prije treće prodaje i prije donošenja rješenja o dosudi tražio promjenu broja posjedovnog lista,za koji sam već rekao da je identičan onom koji je upisan u rješenju o ovrsi.

MOLIM VAS UKLJUČITE SE SVI KOJI O OVM NEŠTO ZNATE JER MI JE OVO VRLO,VRLO HITNO. Očigledno je da nije u pitanju greška suda i po tom osnovu nisu ispunjeni uvjeti za ispravku greške.Rješenje je pravomočno već 9 mjeseci.Kupac nekretnine podneskom od suda traži ispravku broje posjedovnog lista i traži ulaženje u posjed na nekretninama koje su upisane u posjedovni list xy koji nije naveden niti i u jednom ovršnom dokumentu. Kako on može biti upisan u posjedovni list xy ako taj posjedovni list nije naveden u rješenju o dosudi i kako može ostvariti pravo ulaska u posjed temeljem izvršene kupovine po posjedovnom listu koji ne postoji.

MISLIM DA ĆETE ME RAZUMJETI I MOLIM VAS ZA HITNE SAVJETE. SITUACIJA JE VRLO ČUDNA. HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Ovrha - FBIH

Zelim još ukazati na činjenicu da se ovaj ovršni postupak vodi punih 11 godina i da je posjedovni list x postojao i u njemu su bile upisane nekretnine koje su predmet ovrhe.Međutim taj posjedovni list više ne postoji.Moje je mišljenje da je prije treće prodaje i prije donošenja rješenja o dosudi tražitelj ovrhe trebao tražiti promjenu broja posjedovnog lista.

Još jednom molim one koji o ovom nešto znaju za hitan savjet,jer ja ne znam kako mogu ući u posjed ako katastar odbija upis u posjed,a nekretnine iz ovrhe ionako nisu upisane u zemljišne knjige ,što znaći da kupac ne može legalizirati ni vlasništvo ni posjed?

 

VRLO HITNO

U rješenju o dosudi je doslovno napisano. "Kupcu xy dosuđuju se nekretnine ovršenika upisane u posjedovni list PL br.x KO ta i ta,sa pravom posjeda 1/1,a oznaćene kao a,b,c."

Navedeni posjedovni list pod tim brojem ne postoji,a oznaćene parcele postoje ali navedene u drugom broju posjedovnog lista,ista KO i isti posjednik.

Kako ja laički razmišljam sud je formalno pravno prodao maglu,jer u nepostojećem PL ne mogu biti oznaćene nikakve nekretnine.

Inaće nekretnine nisu upisane u Zemljišni knjigu niti je dokazivano da je ovršenik njihov vlasnik.

Molim vas za hitna odgovor jer sam u očaju,a kakav bi i bio ako je sud izvršio temeljem takvog rješenja deložaciju.

Dobroslav

 

Radi upotpunjenja,pogrešan broj posjedovnog lista nije upisan greškom suda,već se radi o greški ovrhovoditelja i to nije sporno.

 

Još i ovo,nevjerovatno ali istina:

Sud je prije deložacije svojim zaključkom izvršio ispravak rješenja o dosudi te je umjesto nepostojećeg upisao postojeći broj PL i temeljem tako izvršene ispravke donio je zaključak o deložaciji u kojem je naveden ispravan PL-

Naravno na zaklučak nije dopušten prigovor.Ovakovo postupanje suda je po mom mišljenju kriminal,budući se ispravke sudskih odluka vrše rješenjem suda na koje nezadovoljna stranka ima pravo uložiti žalbu.

Ovo su nevjerovatne stvari i molim vas za HITAN savjet

Dobroslav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija