Jump to content

Prepis darovnog ugovora


tihana 3

Preporučene objave

Suprug je darovnim ugovorom dobio od svojih roditelja kuću u kojoj živimo sa troje djece.Katastarski se vodi na njegovo ime,a gruntovno je u fazi rješavanja-kod advokata.S obzirom da je suprug okorjeli KOCKAR ,svekrva me savjetovala da mi suprug darovnim ugovorom prepiše kuću kako bi na neki način zaštitili imovinu.To smo i napravili prije 2g kod javnog bilježnika.Nadajući se da će biti bolje nisam te ugovore nikuda nosila.Naravno suprug je prije par dana opet napravio sr... i to je kap koja je prelila čašu. Od kuda da ja sad krenem,kome da odnesem te ugovore o darovanju,da li se plača porez ???Da li da to odnesem advokatu koji rješava gruntovnicu ili prvo u katastar??? Kad konjina ne želi miran život! Hvala svima na savjetima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Ponovno imam pitanja u vezi ovog slučaja.Advokat koji rješava zk savjetovao je da ne petljam trenutno taj svoj darovni ugovor.U međuvremenu je pokrenut  sporazumni razvod braka.Naravno on sad želi da ga isplatim za dio kuce.Napominjem da je dio kuce on dobio darovnim ugovorom od svojih roditelja,a drugi dio smo gradili mojim kreditima.Poslije je on to darovnim prepisao na mene.Ne zelim ispasti nezahvalna..samo štitim imovinu za djecu  zbog njegovog kockanja.Da imam novaca isplatila bi ga isti tren.Zanima me da li on ima ikakva prava na kucu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija