Jump to content
tihana 3

Prepis darovnog ugovora

Preporučene objave

Suprug je darovnim ugovorom dobio od svojih roditelja kuću u kojoj živimo sa troje djece.Katastarski se vodi na njegovo ime,a gruntovno je u fazi rješavanja-kod advokata.S obzirom da je suprug okorjeli KOCKAR ,svekrva me savjetovala da mi suprug darovnim ugovorom prepiše kuću kako bi na neki način zaštitili imovinu.To smo i napravili prije 2g kod javnog bilježnika.Nadajući se da će biti bolje nisam te ugovore nikuda nosila.Naravno suprug je prije par dana opet napravio sr... i to je kap koja je prelila čašu. Od kuda da ja sad krenem,kome da odnesem te ugovore o darovanju,da li se plača porez ???Da li da to odnesem advokatu koji rješava gruntovnicu ili prvo u katastar??? Kad konjina ne želi miran život! Hvala svima na savjetima!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Odite prvo kod ovoga što rješava ZK, da imate pravni slijed za uknjižbu (roditelji-suprug, suprug-vi). Sve se sad prvo rješava u ZK te poslije oni šalju katastru po službenoj dužnosti.

Porez ne bi trebali platiti, no moguće peterostruki iznos pristojbe za uknjižbu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ponovno imam pitanja u vezi ovog slučaja.Advokat koji rješava zk savjetovao je da ne petljam trenutno taj svoj darovni ugovor.U međuvremenu je pokrenut  sporazumni razvod braka.Naravno on sad želi da ga isplatim za dio kuce.Napominjem da je dio kuce on dobio darovnim ugovorom od svojih roditelja,a drugi dio smo gradili mojim kreditima.Poslije je on to darovnim prepisao na mene.Ne zelim ispasti nezahvalna..samo štitim imovinu za djecu  zbog njegovog kockanja.Da imam novaca isplatila bi ga isti tren.Zanima me da li on ima ikakva prava na kucu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×