Jump to content

Prodaja nekretnine


Venom

Preporučene objave

Poštovani imam pitanje vezano za prodaju nekretnine.

Naime nad vlasništvom nekretnine pravo uživa 6 vlasnika koji imaju jednake udjele(svatko 1/6).Nitko ne živi na nekretnini od vlasnika(stara kuća i posjed).

Pojavio se kupac koji je zainteresiran za kupnju nekretnine te bi 5 od 6 suvlasnika prodali i složili su se oko cijene dok 1 suvlasnik traži nerealno visoku cijenu.

Pitanje:da li je moguće prodati nekretninu bez njegovog pristanka i njemu dati odgovarajući jednak dio koliko i mi dobijemo ili nas on može spriječiti u prodaji tj. bez njegovog pristanka nećemo moći prodati nekretninu?

Problem je kod njega u nerealno visokoj cijeni koju on smatra da se treba dobiti za nekretninu a to nitko od kupaca neće platiti.Većina nas se složila oko cijene i kupac je s njom zadovoljan pa sad pitam šta nam je činiti vezano za problem?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , Venom je napisao:

da li je moguće prodati nekretninu bez njegovog pristanka i njemu dati odgovarajući jednak dio koliko i mi dobijemo ili nas on može spriječiti u prodaji tj. bez njegovog pristanka nećemo moći prodati nekretninu?

U pravnom se prometu suvlasnički dio ima smatrati kao samostalna stvar,slijedom čega svaki suvlasnik može samostalno raspolagati svojim suvlasničkim dijelom neovisno o volji ostalih suvlasnika(izuzev ako je ugovoreno pravo prvokupa).

Dotični suvlasnik nemože ostalih 5 suvlasnika spriječiti da prodaju svoje suvlasničke dijelove,no isto tako tih 5 suvlasnika nemogu primorati dotičnog da učestvuje u kupoprodaji,odnosno proda svoj suvlasnički dio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija