Jump to content

Zakon o radu, cl.29 Dostavljanje osobnih podataka trećim stranama


r00b

Preporučene objave

Pozdrav svima,

evo imam jedan upit ako mi tko može pojasnit. Znači kao po naslovu zanima me tko su te treće strane kojima tvrtka ima pravo dostaviti moje osobne podakte?

Radi ostvarivanja prava i obveza iz radnog odnosa, odnosno u vezi s radnim odnosom tvrtka ima pravo dostaviti moje osobne podatke trećim stranama.

Zaposlen sam u agenciji za zapošljavanje te preko nje obavljam poslove za "korisnika" agencije. U ugovoru o radu jasno se navodi tko je korisnik mojih osobnih podataka, samo agencija i korisnik.

Treće strane osobno tumačim kao npr. korisnik agencije, zdravstveno osiguranje, mirovisnko osiguranje, medicina rada, porezna, banka...

Kako je agencija za zapošljavnje ugovorila obavljanje poslova zaštite na radu te zaštite od požara s vanjskom tvrtkom (znači drugi d.o.o.) smatram da sam ja taj koji dostavlja moje osobne podatke njoj, a ne agencija za zapošljavanje.

Ispravite me ako griješim. Dosada sam uvijek osobno davao svoje osobne podatke tvrtki koja je obavljala poslove zaštite na radu te je ona to kasnije povratno vraćala tvrtki u kojoj sam bio zaposlen. Iskreno ostao sam malo iznenađen

Da li agencija za zapošljavanje ima pravo dostaviti drugim d.o.o. moje osobne podatke bez mog odobrenja? Ako da zašto im nije dostavila sve podatke nego me povratno zove tvrtka za zaštitu na radu da im dostavim još osobnih podataka?

Unaprijed hvala!

LP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o zaštiti osobnih podataka kaže da voditelj zbirke osobnih podataka može koristiti osobne podatke i davati ih trećim osobama kad je to potrebno da bi voditelj zbirke ispunio neku svoju zakonsku obvezu. Pošto je zaštita na radu zakonska obveza poslodavca, smatram da je agencija mogla raspolagati tim podacima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija