Jump to content

Prijedlog za uknjižbu založnog prava


mnovacic

Preporučene objave

U postupku sam refinanciranja stambenog kredita iz Splitske banke u Zabu.

Sa strane Zabe sve je odrađeno: kredit je odobren, ugovori i svi papiri su ovjereni i solminizirani kod javnog bilježnika. U međuvremenu sam prebacio tekući za isplatu plaće na Zabu (do sad sam plaću primao u Splitskoj banci)

Nakon što su svi papiri ovjereni podnio sam dana 16.2. na osnovu Prijedloga za uknjižbu založnog prava u ime Zabe, u Gruntovnici u Zagrebu (zemljišno knjižni odjel) zahtjev za istim. Uredno sam dobio broj predmeta koji sam pratio.

Nakon što se predmet više od tjedan dana nije riješio išao sam ponovo u Gruntovnicu provjeriti što je zapelo i saznao sam da je taj predmet za uknjižbu pridodan već postojećem predmetu Opisa etažnih udjela koji traje od 12.1.2018 godine. Predmet je još uvijek kod suca na potpisu i nemam informaciju kad će biti riješen.

Moram napomenuti da sam ja punopravni vlasnik svojeg stana koji sam kupio još 2010 godine i ZK izvadak glasi na mene gdje je već Splitska banka upisana. Ono što meni treba je da se Zaba doda kao teret drugog reda.

Nadam se da sam dobro objasnio.

Budući da sam sad u panici zbog kredita koji još uvijek imam u Splitskoj, a računa koji imam u Zabi i ne znam što da radim dalje, imam u vezi toga par pitanja za koja se nadam da će mi dobri ljudi odgovoriti:

  • Budući da je moj podnesak vezan uz dodavanje tereta drugog reda na ZK od mog stana koji glasi u potpunosti na mene, da li je uopće bilo potrebe taj predmet vezati uz ovaj postojeći koji već dugo traje (Opis etažnih udjela) i da li mogu u Gruntovnici zamoliti da moj predmet ne vežu uz taj drugi već da ga odrade nevezano uz taj drugi
  • Ja imam ovjeren Zahtjev od strane Gruntovnice (koji sam nosio iz Zabe tamo) da je predmet u postupku - mogu li tražiti od banke da na osnovi tog ovjerenog rješenja da je postupak u tijeku, izvrše isplatu kredita Splitskoj banci, a predmeti kad se riješe u Gruntovnici da im tada donesem novi ZK i rješenje?

Zaista sam sad u panici pa se obraćam svima koji bi mi mogli dati neki koristan savjet što da radim

Svima se unaprijed zahvaljujem.

Mislav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija