Jump to content

Otkazni rok - godišnji ili plaćeni GO


peasans

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam pitanje vezano uz otkazni rok. Naime, predala sam zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa u firmi na kojoj sam prijavljena na određeno uz ugovor u kojem je navedeno da  imam otkazni rok dva mjeseca. Ok, odraditi ču ga jer tako stoji u ugovoru koji sam potpisala i koji se obnavlja svaku godinu...

Pošto imam još deset dana starog godišnjeg želim ga iskoristiti tijekom otkaznog roka prije prelaska u drugu firmu. Mislim da to čak i moram učiniti po zakonu. Molim za potvrdu. Poslodavac mi kaže da me ne želi pustiti na godišnji, već da će mi ga platiti. Ja ne zelim da mi plati već želim na GO. Tko je u pravu? Da li mi poslodavac može uvjetovati na koji ću način iskoristiti GO? Jel radnik ima uopće ikakva prava o odlučivanju na koji će način iskoristi GO? 

Hvala na odgovoru. 

Petra

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru koji me je iznenadio, jer kako poslodavac može nešto uvjetovati? Prijavljena sam na minimalac, a u ugovoru imam navedenu plaću od 4.000 kn znači isplaćuje mi/nama razliku (što nije po zakonu) svaka tri mjeseca. Sada imam priliku za nešto konačno kvalitetnije a on bi iz mene iscjedio zadnju kap. Valjda neka pravda mora postojati. Molim Vas da mi javite koji je to članak novog zakona o radu. 

Još jednom hvala. p.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potočnica, na zalost nisam, jer kao i većina zaposlenih mogla sam biti sretna što uopće imam posao. Kakav, takav i ovakav je dobar, bolje i 2.600 i neš plus svakih par mjeseci nego nula kuna svaki mjesec, a imam i dijete koje traži svoje.

Mali čovjek, očito da na moju žalost moram prihvatiti još jednu nepravdu koja se nanosi radnicima. Molim da li imate kakav savjet šta mi je sada činiti, osim nadati se da će ipak pronaći nekog za moju zamjenu.

Ha, a šta se dešava ako ne pronađu osobu, da li me mogu zadržati protiv moje volje i nakon isteka otkaznog roka?

Lp, p

 

 

 

 

 

 

n

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija