Jump to content

Odvjetnik kaznena odgovornost


antony100

Preporučene objave

Presudom zup suda u Zg potvrdjena je presuda za lihvarske ugovore.Mi ostecenici smo upuceni na gradjanske sudove za rijesavanje imovinskih zahtjeva i brisanje zabiljezbi sa nekretnina[fiducialni prenos vlasnista]Sve ugovore a ima nas dosta ostecenika je sastavljao odvjetnicki ured koji je pratio lihvara u cijelom pravnom procesu od pisanja ugovora,punomoci ,dopisa sudovima i nakon punomocne presude se ne zaustavlja nego i dalje pokusava neistinamai bez obzira na presudu zgorcavati nam zivot i dalje.

Posto je presudom samo osudjen lihvar,molio bih da mi neko odgovori da li i odvjetnik koji je tako postupio i dalje postupa ima neku kaznenu odgovornost i sta da radimo da istog zaustavimo i da nam neko odgovori sta da radimo.Dosta je hitno

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, kazneno nije odgovoran onaj ko je to sastavio, već ko je potpisao, može biti samo suučesnik, ali to mu treba i dokazati, mislim da u konkretnom slučaju teško, jedino ako ima neki pisani trag da je to odvjetničko društvo stvarno sastavljalo te lihvarske ugovore i surađivalo sa lihvarom za neku materijalnu protuvrijednost...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru

Postoji svjedok koji je svjedocio na kaznenom sudu i potvrdio da je odvjetnik sastavljao te ugovore,postoje dokumenti koji dokazuju konstantu u daljem pisanju dokumentacije a sve da bi lihvar dosao u posjed nekretnine a  u odluci suda izrekom se kaze

dakle napominje se kako je svu dokumentaciju kao i ugovor o pozajmici sastavio odvjetnik optuzenog x.x

dakle mogu li sad tuziti odvjetnika za to?


 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete Vi njega prijaviti i HOK-u, Hrvatskoj odvjetničkoj komori, Koturaška 63, Zagreb, a možete tužiti lihvara kao počinitelja, a odvjetnika kao supočinitelja, no mislim, ako se ne varam, da odvjetnici imaju odvjetnički imunitet i opet, kažem, ako imaju, nisam siguran, bez HOK-a i skidanja imuniteta mu nemožete ništa...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Odvjetnički imunitet ovdje nije relevantan faktor (ionako je dosta sužen i ni približno imunitetu sudaca).

Dobra sugestija je dana, prijava HOK-u (iako, nemojte od ceha očekivati "čuda", i ne samo zbog specifičnosti predmeta već i potencijalnog problema dokazivanja).

Druga opcija je, popričati sa zamjenikom DO-a koji je vodio predmet u kojem je "lihvar" osuđen, smatra li zamjenik da ima rezona ići u postupak protiv odvjetnika u vidu dioništva (pomaganja). Moje mišljenje je da najvjerojatnije neće ići u to, jer je gotovo nemoguće za dokazati.

A da ste u pravu kada tvrdite da je to sve bilo dogovorno, u pravu ste. I to nam je mana u sustavu nadzora, ne samo odvjetništva, već i javnog bilježništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetima

Moram da se nadovezem na odgovore i malo pojasnim a nadam se jos nekom savjetu.

Naime za tog odvjetnika prije uhicenja lihvara je postojalo malo dokaza a Dorh da bih uhitio lihvara za druga kaznena dijela nije httio da to izadjee vani posto kao sta se kaze i prije je trebao obavjestiti odvj komoru a s tim bih ugrozili istragu.dakle i policiju i dorhu je bio prioritet lihvar tako da su ostavili odvj i podigli optuznicu bez njega.Sjecam se da je drz odvjetnica rekla da se nada da ce se u kaznenom postupku stvari iskristilazirati i da ce mozda biti podignuta optuznica i za odvj.U toku procesa koji je trajao dosta dugo odvj lihvara je pozvan kao svjedok ali nije odgovarao na pitanja i pozvao se na zakon.Medjutim u toku procesa je izaslo vani da je odvj sastavljao ugovore ,slao dopise za uknjizbu lihvara na gruntovnice,pisao ugovore dalje izmedju lihvara i trecih osoba sve da bih otezao situaciju ostecenicima pa mi nije jasno onaj odgovor da on moze sastavljati sto hoce iako zna da je nezakonita kamata stavljena u ugovore kao i da su sve radnje dokumentirane.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija