Jump to content

Poziv za glavnu raspravu bez prethodnog pripremnog ročišta


dazz

Preporučene objave

Pozdrav,

molim vas za pomoć. Uručen mi je poziv za glavnu raspravu radi Predmeta proslijeđenih od JB po prigovoru na rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave.

Mislim da se radi o pokušaju naplate parkiranja na neasfaltiranom parkingu, na kojem tada nisu postojale ni horizontalne ni vertikalne prometne oznake, nije bilo aparata za plaćanje i slično. Te sam činjenice, kao i fotografiju spomenutog parkinga, poslao u prigovoru na rješenje o ovrsi...od tada je prošlo više od 5-6 godina.

Zanima me kako je moguće da sam dobio poziv na glavnu raspravu ako ranije nisam dobio nikakav poziv na pripremno ročište. Također, s obzirom da mi je prvi put da sam pozvan na sud, zanima me kako taj proces izgleda i što se od mene očekuje.

Najljepša hvala na pomoći i lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, dazz je napisao:

 Te sam činjenice, kao i fotografiju spomenutog parkinga, poslao

Vjerojatno sud raspolaže sa dovoljno dokaza od jedne i druge strane pa pripremno ročište nije potrebno. Unatoč tome do zaključenja glavne rasprave, u vašem slučaju na glavnoj raspravi možete iznjeti sve činjenice i dokaze po kojima će sud donijeti presudu. U slučaju nepovoljne presude imate pravo žalbe, plaćate pristojbu.

Jedino, ne znam, pošto rješenje o ovrsi je stavljeno izvan snage prije 5,6 godina, dali je nastala zastara.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, dazz je napisao:

Pozdrav,

molim vas za pomoć. Uručen mi je poziv za glavnu raspravu radi Predmeta proslijeđenih od JB po prigovoru na rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave.

Poštovani, kada Vi uložite prigovor na Rješenje o ovrsi koje je izdao JB na temelju vjerodostojne isprave, JB je dužan Vaš prigovor i kompletan predmet (spis) dostaviti sudu, te se dalje, temeljem Vašeg prigovora, pri suda vodi parnični postupak gdje Vi iznosite svoje atgumente u svoju obranu, a ovrhovoditelj svoje...

Tu nema pripremnog ročišta, pripremno ročište se izvodi samo ako Vi nekog tužite isl., recimo našim riječnikom, u pripremnom ročištu sudac sasluša stranke u postupku i  sagledava mogućnosti mirnog rješavanja spora, to je u biti dio postupka u kojem se vrše pripreme za glavnu raspravu (uzimanje podataka, upoznavanje sa predmetom idr.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija