Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

dazz

Poziv za glavnu raspravu bez prethodnog pripremnog ročišta

Preporučene objave

Pozdrav,

molim vas za pomoć. Uručen mi je poziv za glavnu raspravu radi Predmeta proslijeđenih od JB po prigovoru na rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave.

Mislim da se radi o pokušaju naplate parkiranja na neasfaltiranom parkingu, na kojem tada nisu postojale ni horizontalne ni vertikalne prometne oznake, nije bilo aparata za plaćanje i slično. Te sam činjenice, kao i fotografiju spomenutog parkinga, poslao u prigovoru na rješenje o ovrsi...od tada je prošlo više od 5-6 godina.

Zanima me kako je moguće da sam dobio poziv na glavnu raspravu ako ranije nisam dobio nikakav poziv na pripremno ročište. Također, s obzirom da mi je prvi put da sam pozvan na sud, zanima me kako taj proces izgleda i što se od mene očekuje.

Najljepša hvala na pomoći i lp

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, dazz je napisao:

 Te sam činjenice, kao i fotografiju spomenutog parkinga, poslao

Vjerojatno sud raspolaže sa dovoljno dokaza od jedne i druge strane pa pripremno ročište nije potrebno. Unatoč tome do zaključenja glavne rasprave, u vašem slučaju na glavnoj raspravi možete iznjeti sve činjenice i dokaze po kojima će sud donijeti presudu. U slučaju nepovoljne presude imate pravo žalbe, plaćate pristojbu.

Jedino, ne znam, pošto rješenje o ovrsi je stavljeno izvan snage prije 5,6 godina, dali je nastala zastara.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, dazz je napisao:

Pozdrav,

molim vas za pomoć. Uručen mi je poziv za glavnu raspravu radi Predmeta proslijeđenih od JB po prigovoru na rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave.

Poštovani, kada Vi uložite prigovor na Rješenje o ovrsi koje je izdao JB na temelju vjerodostojne isprave, JB je dužan Vaš prigovor i kompletan predmet (spis) dostaviti sudu, te se dalje, temeljem Vašeg prigovora, pri suda vodi parnični postupak gdje Vi iznosite svoje atgumente u svoju obranu, a ovrhovoditelj svoje...

Tu nema pripremnog ročišta, pripremno ročište se izvodi samo ako Vi nekog tužite isl., recimo našim riječnikom, u pripremnom ročištu sudac sasluša stranke u postupku i  sagledava mogućnosti mirnog rješavanja spora, to je u biti dio postupka u kojem se vrše pripreme za glavnu raspravu (uzimanje podataka, upoznavanje sa predmetom idr.)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×