Jump to content

Ozljeda na radu i naknada za vrijeme bolovanja


simke1981

Preporučene objave

 

Štovani,

Ozlijedio sam se na poslu sredinom siječnja (uganuo sam stopalo lijeve noge na gradilištu,mjesec dana sam nosio gips/longetu,još uvijek hodam uz pomoć štake),otišao kod svog doktora ,otvorio bolovanje,dobio papire iz firme koju si bili potrebni,doktorica odradila svoj dio posla,poslao papire u firmu da odrade sve do kraja .Zanima me u kojem postotku se plaća bolovanje s obzirom da se ozljeda dogodila na poslu ? Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 25 minuta, sivko je napisao:

100%

U kojem vremenskom periodu ,mjesec,dva,ili tijekom cijelog bolovanja ?

Za siječanj je došla regularna plaća ,danas gledam na bankomatu i za veljaču  umjesto 3000 kuna osnovne plaće na račun uplaćeno 2020 kn.Ispada da sam dobio samo 70% od osnovne plaće.

uređeno: od simke1981
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. da bi dobio 100% plaće HZZO ti mora "priznati" ozljedu, ne dobivaš automatski pravo na 100%

2. HZZO će tražiti zapisnik o inspekcijskom nadzoru ako se radi o težoj ozljedi (o čemu se, sudeći po tvom opisu, vjerojatno radi)

3. Da li je inspektor uzimao tvoju izjavu? Ako nije, možda nadzor nije ni učinjen (ako pak je učinjen, a ti nisi njemu osobno dao svoju izjavu, onda je učinjen van pravila, pa...)

4. Ako si ozljedu zadobio na način što nisi radio "dužnom pažnjom" - a što treba utvrditi inspektor - može se dogoditi i da ti ne priznaju ozljedu.

Itd.

Ako je ozljeda priznata, dobiti ćeš i sve zaostatke plaće, kako ti je netko napisao, nekad to traje. Ovisi od slučaja do slučaja, nije uvijek sve jednostavno, pogotovo ako poslodavac i/ili inspektor ne odrade svoje, pa ne može ni HZZO. Uključeno je više javnopravnih tijela, a sve ima svoje rokove, tako da....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija