Jump to content

Dokaz pravnog interesa


scorp1on

Preporučene objave

Nakon skupljenih elaborata i potvrda, predao sam za dobijanje građevinske dozvole. Sada mi traže dokaz pravnog interesa. Na čestici koju sam kupio nalazi se nedovršena kuća na kojoj želim izgraditi gornji kat. Čestica kao jedna cjelina sastoji se od moje parcele na kojoj je kuća i puta iznad u dužini od 50tak metara. Unutar svih elaborata imam i geodetski projekt koji će izdvojiti moju česticu sa novim imenom od puta. Trenutno se u vlasničkom listu u katastru nalazi osim mene, još 7 vlasnika  sa malim udjelima, jer je to put do njihovih čestica. Navodno mi kupoprodajni ugovor ne može pomoći, nego trebam suglasnost svih ostalih suvlasnika ovjerenu kod javnog bilježnika. Pretpostavka je da ću 4 suglasnosti od živih dobiti, ali ne znam što sa umrlima, a ima ih troje. Šta najjednostavnije može služiti kao dokaz pravnog interesa s obzirom da se iz geodetskog projekta i kupoprodajnog ugovora vidi najveći udio vlasništva oko 60% a u projektu situacija, da je na parceli kuća a ostalo put? Da li ću morati nabaviti suglasnosti od svih?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, scorp1on je napisao:

Da li ću morati nabaviti suglasnosti od svih?

Da, posebno stoga što se u samom postupku radi i o parcelaciji tj. izdvajanje čestice od ostalih suvlasnika.

Trebalo bi vidjeti što je s nasljednicima, ima li kakovih rješenja o istome a da nije provedeno kroz ZK pa tražiti suglasnost od njih... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na pomoci. Rekli su mi da moram donijeti suglasnost nasljednika ali i potvrdenu ostavinsku raspravu u kojoj se to vidi. S obzirom na starost, vrlo je moguce da taj papir ili ne postoji ili ga nemaju. Nekako mi sve ide prema rjesavanju preko suda i "utuzenja" tako da se ocisti, a to traje i traje. Uff.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija