Jump to content

Firma u državnom vlasništvu i zapošljavanje


DemetraM

Preporučene objave

Pozdrav!

Ako bi mi itko mogao odgovoriti na slijedeća pitanja (a ujedno mi i zakonski to potkrijepiti) bila bih zahvalna.

Kako je moguće slijedeće; firma u državnom vlasništvu ima Proceduru zapošljavanja radnika u kojoj piše, citiram: "Direktor službe ili direktor strateške poslovne jedinice ima mogućnost samostalno predložiti i odabrati nove radnike, te za odabrane nove radnike prikupiti sve potrebne podatke za izradu ugovora o radu. Nove radnike je moguće potraživati putem vanjskih i putem internih natječaja..."

Napominjem da mi nije jasno kako je moguće da u jednoj državoj firmi za zapošljavanje djelatnika (uglavnom) ne treba nikakav natječaj objavljen na HZZ? Mislila sam da je to moguće samo u privatnim tvrtkama? 

Dalje, kako je moguće da se Katalogom poslova određuje za sva radna mjesta struka i stupanj obrazovanja (SSS,VŠS ili VSS),  što je za voditeljska i direktorska radna mjesta obvezno navedeno VŠS ili VSS,  a da na tim radnim mjestima ima i djelatnika sa SSS? Spada li ovo u kršenje zakona? I smije li poslodavac osim video nadzorom snimati djelatnike i zvučnim uređajem a da ih nije upozorio na to? :-?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija