Jump to content

1g marihuane i vagica


ghostface

Preporučene objave

Je li vam došao optužni prijedlog s pozivom na sud? Kada dođe, a i već sada biste trebali imati obavijest o počinjenom prekršaju, potvrdu o oduzetim predmetima itd. i tamo vam lijepo sve piše.

Vi ste prekršajno prijavljeni i u vašem slučaju se ne radi o kaznenoj prijavi i kaznenom postupku, stavljanje u promet opojnih droga nije predmet prekršajnog postupka već kaznenog, a vas se ovdje tereti za posjed. 

Olakotne okolnosti su to da do sada niste kažnjavani, potencijalno priznanje djela i vaša želja i volja za što kraćim postupkom i iskreno kajanje su također olakotne okolnosti. Otegotne okolnosti vjerojatno ne postoje, osim samog djela. Sukladno prekršajnom zakonu postoji mogu biti različite. Priznajte djelo i iskažite kajanje. Napomenite da nemate primanja, da ste uzdržavana osoba od strane roditelja, te da ste do sada bili uzornog ponašanja i da to namjeravate biti i u budućnosti i da ne namjeravate činiti nove prekršaje iz te domene.

Počinili ste prekršaj iz članka 3. stavka 1. zakona o suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, koji je kažnjiv po članku 54. stavak 3. istog zakona u svezi sa stavak 1. točka 1. istog zakona, što u prijevodu znači da vam prijeti kazna u rasponu od 5 tisuća do 20 tisuća kuna, odnosno vama će sigurno biti izrečena kazna ispod zakonskog minimuma s obzirom na okolnosti. Svakako se odazovite prvom pozivu na sud, dođite pred suca i postupajte sukladno ovim uputama koje sam vam napisao. Također, količina nije bitna, vas se tereti za posjed i tu je počinjen prekršaj, količina ne igra ulogu. Isto tako, ako vam je ovo prvi prekršaj, prema vama bi se mogla izreći zaštitna mjera obveznog liječenja ili odvikavanja od ovisnosti bez izricanja novčane kazne. Članak 63. stavak 5., istog zakona. 

Vi ste konzument, samim time i ovisnik (tako tumači zakon, iako ja shvaćam da niste ovisnik ako ste konzumirali 1 gram marihuane jednom u nekoliko mjeseci), te vam se na temelju toga može izreći ovakva mjera. Dakle, to nije ništa strašno, a novčanu kaznu nećete dobiti. U svakom slučaju, potrudite se ne činiti prekršaje u budućnosti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija