Jump to content

Prednost naplate alimentacije nad drugom ženom


SanjaZg

Preporučene objave

Pozdrav, molila bih malu pomoć. Sa bivšim mužem imam dvoje djece za koje plaća pola alimentacije od onog što je dosuđeno. E sad bivši muž se u međuvremenu ponovno oženio, dobio dijete i rastao. Njegova druga bivša je sada podnjela ovrhu nad njegovom plaćom te potražuje od njega veću alimentaciju nego što on meni uplaćuje. Da li ja kao prva žena i sa dvoje djece imam ikakvo pravo prednosti naplate pred njegovom drugom ženom i djetetom?

uređeno: od SanjaZg
Krivo napisano
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, to su prava djece, a ne Vas i njegove druge zene, i sva imaju jednaka prava na uzdržavanja, samo mi nije jasno temeljem čega je on plaćao pola uzdržavanja od odredjenog ako nije tražio smanjenje uzdržavanja radi rodjenja novog djeteta sa drugom  suprugom, tj. polovicu od one koja mu je pravomocnom sudskom odlukom odredjena...

Poradi navedenog i Vi možete naplatu ovrhom zatražiti dio koji Vam nije platio sukladno pravomocnom odlukom (ovršnom ispravom)..

Takodjer i ta druga zena može tražiti prisilnu naplatu (ako nije redovito plaćano), kao i povecavanja uzdrzavanja za njihovo zajedničko dijete, a hoce li to i ostvariti, ovisi o sudu s obzirom da je obveznik placanja uzdravanja za veci broj djece...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, znam da nisu moja prava nego prava djece. Krivo sam se izrazila.

Što se tiče plaćanja alimentacije za našu djecu, bez obzira što je sud odredio 2000 kn ja nisam potraživala (do sad) da uplaćuje u cijelosti zbog njegove minimalne plaće i financijskog i imovinskog stanja. Ja i bivši muž smo u prijateljskim odnosima i pokušavamo zajednički bez obzira na situaciju donositi odluke o svemu vezano uz djecu.

Ali trenutno me jako smeta mogućnost da bi moja djece mogla dobivati manje, čisto iz razloga što sam ja uzimala u obzir njegovo fin.stanje i to što ima još jedno dijete. Ako tako bude, onda ispada da ja jedino tužbom mogu postići ono što pripada zakonski(odlukom suda) mojoj djeci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , SanjaZg je napisao:

Da li smatrate da u ovom slučaju mene spašava činjenica što se meni alimentacija direktno isplaćuje od strane poslodavca, pa samim time ima prednost pred tom ovrhom? Jer meni oduvijek ide preko poslodavca a njoj je samostalno uplaćivao na račun.

Iskreno mišljenja sam da Vas spašava ta činjenica, jer njegov poslodavac na Vaš račun uplati sredstva koja pripadaju za uzdržavanje djece koje su sa Vama, a ostatak šalje na FINA-u od kojih se izdvajaju sredstva za treće dijete, dijete koje ima sa drugom, samo to neka potraje tako, dok bude tako Vi ste sigurni da cete dobiti sredstva koja pripadaju Vašoj djeci temeljem uzdržavanja.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija