Jump to content

Analiza slučaja: je li ovo moguće?


Izitpajn

Preporučene objave

 

Pozdrav (još jednom). Na drugom forumu je netko napisao nešto što djeluje kao lagani ulazak u monstruozno. Ukratko: prijava je došla do suda gdje je HRT kao dokaz podastro sve žive potvrde o žrtvi: o prebivalištu, internet provideru, ženinoj telefonskoj pretplati, registriranom autu... Mene zanima je li sve to moguće? Kako sve ovo izgleda s pravne strane?

 

Cijeli post:

  

Citiraj

Još sredinom prošle godine odjavio sam tv pretplatu na hrt-u putem obrasca dostupnog na njihovoj internet stranici. Nakon dva tjedna zvoni netko na vrata ja pitam tko je kaže on iz Hrta, ja niti ne otvorim nego kažem da nemam tv ni radio i da ode i on nestane. Za tjedan dana dolazi opomena da moram platiti jer je kontrola bila kod mene. Mislim si nema šanse da cu platiti jer nije ništa vidio. Pišem prigovor i na prigovor dobijem odbijenicu. Zovem telefonski samo kažu da će sud odrediti da li trebam plaćati. Nakon tog nisam platio. Za dva mjeseca poziv na sud. Na sudu kažem da nemam nikakav a prijamnik a oni meni predoće, potvrdu o boravištu za mene i suprugu, potvrdu da imam pretplatu kod T-coma za mobitel, potvrdu da žena ima pretplatu kod vipa, potvrdu da imamo iskon tv, i potvrdu da imam registriran auto na svoje ime. I tako morao platiti 1000 kn kazne i puno sudskih troškova zato jer 4 mjeseca nisam platio pretplatu nakon što sam odjavio. Sve potvrde koju su tražili od raznih operatera da li imam kakav ugovor kod operatera na kraju sam platio ja kao sudski trošak preko 2500 kn. Reako mi je sudac ukoliko Hrt ne prikupi dokaze da nebi ni pokretali prekršajni postupak, ali kad jednom prikupe a dovoljna samo potvrda jednog operatera da imate nešto kod njih, onda je već kasno jer se stvore sudski troškovi koje više ne možete izbjeći. Eto to je moje iskustvo

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
, drot13 je napisao:

Nije moguće. Ajde još da dobije podatke iz državnih tijela (ako dokaže pravni interes), ali sigurno nije dobio podatke od Iskona, T-Coma i dr. privatnih firmi.

Jedino ne znam mogu li u tim postupcima sudovi tražiti te podatke...

Mogu, sudu u prekršajnom postupku na prijedlog tužitelja bi operateri dostavili tražene podatke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija