Jump to content

Podijeljena odgovornost???


Mladenov

Preporučene objave

Klinac mi je imao saobracajnu na nacin da mu se zamaglilo vjetrobransko staklo te dok je ukljucivao ventilaciju(vozac pocetnik)na tren presao na suprotan trak te se odmah vratio u svoj.U suprotnom smjeru je nailazilo vozilo te ga je izbjegavalo skrecuci u ĺijevo. Sudar se dogodio skroz frontalno u sinovom desnom traku. Pozvana je policija te je moj sin priznao da je zbog neoprezne voznje na trenutak skrenuo na lijevi trak te mu je naplacena kazna za izazivanje nesrece i nepridrzavanja desnog ruba kolnika. Zanima me da li ce i drugi vozac dobiti istu kaznu te u slucaju da je dobije da li podijeljenu odgovornost traze osiguravajuca drustva ili se parnice sudionici prometne. Mislim na troskove vjestaka i suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je da će i drugi sudionik biti prekršajno prijavljen (npr. za neprilagođenu brzinu), ali se to ne može reći ovako napamet. Možete provjeriti na policiji koga su sve prijavili. 

Ako je prijavljen samo tvoj sin, drugi sudionik će se u potpunosti naplatiti s njegove police, a ako su obojica prijavljeni, i jedno i drugo osiguranje će vjerojatno odbiti plaćanje, pa će se morati ići u parnicu.

Što se tiče neke parnice za naknadu štete, u njoj će se dokazivati koliki je bio čiji doprinos nesreći, pa će se sukladno tome odrediti i postotak odgovornosti svakog vozača (i njihovog osiguranja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , Mladenov je napisao:

... u slucaju da je dobije da li podijeljenu odgovornost traze osiguravajuca drustva ili se parnice sudionici prometne. Mislim na troskove vjestaka i suda.

Osiguravajuća društva će iskoristiti apsolutno svaku mogućnost da izbjegnu isplatu štete.

Uopće nije rijetkost da čak i u slučajevima kada oštećenik ima jasnu situaciju i dokaz krivnje druge strane osiguravatelj glatko odbije isplatu štete ako procjeni da bi takav APP mogao proći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , Mladenov je napisao:

na tren presao na suprotan trak te se odmah vratio u svoj.U suprotnom smjeru je nailazilo vozilo te ga je izbjegavalo skrecuci u ĺijevo. Sudar se dogodio skroz frontalno u sinovom desnom traku. 

Kuda je taj drugi trebao ići?Desno u kanal/kuću ili lijevo?Morao je lijevo jer je bio prisiljen na to od strane drugog vozača.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne osporavam cinjenicu da je moj sin kriv ali me interesira ako policija utvrdi odgovornost i drugog vozaca hoce li njemu osiguranje isplatiti neku stetu u postotku. U tom slucaju možda bih i ja mogao dobiti neki postotak štete od njegovog osiguranja. Nadalje me interesira da li te postotke štete određuju osiguranja ili bih ja morao imati neke troškove po sudovima i vještacenjima.

Hvala vam na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija