Jump to content

Razvod izvanbracne zajednice s maloljetnim djetetom


donema

Preporučene objave

Pozdrav! Suprug i ja smo u izvanbracnoj zajednici 10,5 god i imamo jedno maloljetno dijete od 4 god. Prije godinu i pol, od nase dadilje koju je psihicki maltretirao i sexualno ucjenjivao, saznala sam za njegove preljube i zlouporabu raznih narkotika sto je jednim testom na koji je pristao i dokazano, a i zajednicki prijatelji su mi ukazali na to. (sada sumnjam i na nelegalnu zaradu i prodaju opojnih sredstava) Pristala sam tada na pomirenje i zajednicku psihoterapiju. S vremenom su se otkrivale i ostale njegove lazi i manipulacije, a preljubi i koristenje narkotika nisu prestali iako je to on cijelo vrijeme negirao. Prema savjetu psihoterapeutkinje on se odselio i nastavio svoj nemoralni zivot. I dalje negirajuci ta svoja ponasanja, projicirao ih je na mene i lagao o meni predstavljajuci sebe kao savrsenog supruga i oca. Jos uvijek manipulirajuci, dolazio je i odlazio kad je htio, trazio da mu oprostim, obecavao promjenu, bio "normalnog" i "nenormalnog" ponasanja. Bila sam pod emicionalnim zlostavljanjem (vrijedao me, izmisljao, optuzivao i ucjenjivao me odrzavanjem nase obitelji da priznam preljube koje nisam ucinila) i fizickim zlostavljanjem (agresivni pristupi, guranje, drzanje za vrat, stiskanje da mi onemoguci pokrete...), te sam i sama u trenutcima izgubila kontrolu nad svojim ponasanjem. Gurala ga od sebe, izgovarala neprimjerene rijeci i polupala prozor na kuci u kojoj sam ga zatekla s djevojkom 20 god mladom koju je cijelo vrijeme negirao a mene optuzivao. On je to vjesto iskoristio i prijavio me policiji. Zavrsila sam jednu noc u zatvoru, dobila novcanu kaznu za nasilno ponasanje u obitelji i zabranu pristupa toj kuci. Nisam ga za nista tuzila. Samo sam zeljela da budem sa svojim djetetom i da me ostavi na miru. No, njegova ponasanja su se nastavila a ja svaki puta vjerujuci njegovim obecanjima, popustim. No, sad je stvarni kraj. Kcerka je jako vezana uz njega i voli provoditi s njim vrijeme jer je zabavan, dopusta joj i kupuje joj sve sto pozeli. (veliki je manipulator i zna kako koga pridobiti) No, i njoj je poceo lagati o meni i nametati joj drustvo svoje trenutne ljubavnice iako dijete govori da to ne zeli. Kada dode od njih place i ima bolove u zeludcu, nemirne snove i sva je uplasena. Dogovirili smo se da s tim novim situacijama malo priceka ali on ne postuje dogovore i uci dijete da mi taji i laze. Cak je i u vrijeme dok smo se mirili dovodio tu svoju djevojku u nasu kucu dok sam ja bila na putu. A dijete je sve to gledalo i patilo. Bojim se za njezino psihicko zdravlje i zdrav odgoj. On me i dalje ucjenjuje lazima o tzv. mojim preljubima, sudskom kaznom koju sam dobila i prijeti skrbnistvom nad djetetom. Znam da me nastoji uplasiti. Ocito to i uspijeva jer nisam sigurna sto je sve u stanju i kome se trebam prvo obratiti. Centru za soc rad ili odvjetniku ili??? I da, ima debeli kazneni dosje i zatvorske kazne. Molim za savjet. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbog mld. djeteta trbate se obratiti nadleznom CZSS radi provodjenja postupka određivanja i, kasnije, donosenja sudske odluke o roditeljskoj skrbi, baš kao i u bračnoj zajednici, samo ovdje se ne otvara sudski postupak za razvod braka, jedino se donosi odluka o zajednickoj roditeljskoj skrbi..

Bilo bi najbolje, ako je ikako moguće, da to uradite dogovorno i da sastavite Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi po čl. 106. Obz i da ga predate sudu na provjeru i potvrđivanje, ako to nije moguće sud će utvrditi sve okolnosti koje idu u prilog djetetu i samostalno donijeti odluku koje cete se obadvoje morati pridržavati, a obadvoje, kako navodite, imate dosije koji može utjecati na donošenje sudske odluke, onda Vam je ipak bolje i jednostavnije sastaviti Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, temeljem kojeg će sud donijeti odluku..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija