Jump to content

Odgovor na zalbu na sudsku presudu


MateaOTP

Preporučene objave

Lijepi pozdrav!

Zanima me biste li bili u mogućnosti pomoći mi napisati odgovor na žalbu na sudsku presudu. Naime, sud je presudio u sestrinu i moju korist, i tužitelj (OTP banka) je uložio prigovor na presudu. U kratkim crtama, iako je nemoguće baš ukratko objasniti: majka je preminula 2010.god, nakon ostavinska rasprave uslijedile su ovrhe pa i tužba, konkretno se radi o dugu za kreditnu karticu koji je u zastari. Tužitelj tvrdi kako banka nije imala saznanja o majčinoj smrti do veljače 2011. (Tužba je podnesena u veljači 2016.), što nije istina, budući je istoj toj banci isplaćeno životno osiguranje 22.10.2010. godine, za što imamo dokaz, na što bih se naravno ponovno pozvala, i to potvrđuje naše tvrdnje kako je apsolutna zastara nastupila. Naravno, tužitelj u svakom očitovanju potpuno ignorira tu činjenicu, pozivajući se u žalbi na to kako je sud pogriješio u nekoliko stvari. Zanima me, moram li redom opovrgavati svaku njihovu tvrdnju u toj žalbi, na koji način i mogu li sama napisati odgovor na žalbu, i moram li se pritom pozvati na određeni zakon, zapravo zanima me mora li se taj odgovor napisati baš pravnički kako bi ga prihvatili, napisala bih odgovor najsveobuhvatnije moguće i priložila bih ponovno taj dokaz koji je i prvotno zaradio presudu u našu korist. 

Nadam se da sam sve obuhvatila, nadam se kako će mi se netko javiti, imam veliku želju ostaviti to iza sebe, čitavo vrijeme se same borimo, bez odvjetnika uz povremene pravne savjete, i zasad uspijevamo :)

Nadam se pozitivnom odgovoru, lijepi pozdrav! 

Matea

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako kako ste napisali je sasvim dovoljno, i ako je točno to što pišete i nije bilo procesnih grešaka od strane suda, ja vjerujem da banka neće uspjeti sa svojom žalbom. Vi niste niti dužni napisati odgovor na žalbu, sud može odlučivati i bez toga, a pošto se u žalbi i odgovoru na žalbu ne mogu iznositi nove činjenice i dokazi, možete samo ponoviti ono iz dosadašnjeg postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Objašnjeno mi je kako odvjetnička društva idu u žalbe i traže daljnje postupke samo kako bi "napunili kasicu" jer će sve to netko već platiti, mi i dalje vjerujemo kako će to biti banka. Hvala na odgovoru i savjetu, isti sam dobila jučer od jednog kolege pravnika. Budući je sve to već priloženo u dokazni postupak, preostaje mi samo pričekati i nadati se najboljem i na koncu onome što je pravedno. Hvala još jednom! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija