Jump to content

nelegalan najam prostorije udruge


sylba

Preporučene objave

Poštovani!

zanima me legalnost i možebitne sankcije za slijedeće.

Nogometni klub djeluje u prostorijama koje su u vlasništvu općine. Nogometni klub je u najmu prostorija i objekata- znači nekretnina  od općine. Prema tom ugovoru  nogometni klub ne plaća nikakav najam, ali je navedeno da se navedene nekretnine ne mogu ustupiti trećim osobama. Ali to se uredno radi već godinama tj.  prostorije kluba se „daju“ na korištenje trećim osobama  navodno besplatno (trenutno nije moguće saznati iznos naknade i na koji se način naplaćuje) za različite proslave i to najčešće u dane vikenda (petak, subota , nedjelja i to u kasnovečernjim satima/ ranojutarnjim satima.  Nevezano za remećenje javnog reda i mira u tim prostorijama- za koje je već policija postupala, mene zanima – da li predsjednik nogometnog kluba koji je u potpisu tog ugovora ili bilo koji drugi član tog kluba ima pravo davati te prostoje u podnajam, koje su sankcije i kome se u tom slučaju obratiti?  Naime i općina (i općinski načelnik)  koja je vlasnik tih prostorija zna za taj problem , ali nažalost na korištenje tih prostorija na navedeni način i na grubo kršenje tog ugovora ne reagira.

 

Hvala i lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, sylba je napisao:

Prema tom ugovoru  nogometni klub ne plaća nikakav najam, ali je navedeno da se navedene nekretnine ne mogu ustupiti trećim osobama. Ali to se uredno radi već godinama tj.  prostorije kluba se „daju“ na korištenje trećim osobama

Što će reći da postoji osnov za raskid ugovora,no tko će ga raskinuti obzirom na sljedeće;

 

, sylba je napisao:

i općina (i općinski načelnik)  koja je vlasnik tih prostorija zna za taj problem , ali nažalost na korištenje tih prostorija na navedeni način i na grubo kršenje tog ugovora ne reagira.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, sylba je napisao:

hvala na odgovoru, obzirom na velike probleme tamo , kome prijaviti općinu tj. općinskog načelnika? možda Dorh?

Općinskog načelnika i nogometni klub po svojim odgovornim osobama, da je načelnik zloporabio svoje ovlasti i time oštetio općinski proračun jer je dao na korištenje bez naknade prostor općine, a NK da je u tome bio sudionik (odnosno da su zajedno dali u podnajam navedeni prostor). To može biti kaznena prijava ODO-u, ako želite poći tim putem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija