Jump to content

proizvod - ponuda


anton887

Preporučene objave

moli se za savjet. Kao firma naručili smo jedan dio za potrebe opreme u iznosu od 8 tisuća kn. Poslali smo specifikaciju proizvoda i odgovor je stigao da imaju upravo tu vrstu i dimenziju opreme i plaćeno im je unaprijed. Nakon dva tjedna dobili smo naručeni proizvod koji ne odgovara mjerama kakve smo dogovorili i naručili. Kontaktirali smo ih i rekli su da će donijeti odgovarajući i nakon toga nema odgovora. Možemo li odmah kao prvi korak tražiti povrat novca na način da se ugovor po prihvaćenoj ponudi smatra raskinutim ili moramo još jednom ustrajati u traženju odgovarajuće opreme kao iz ponude? Jer ako idemo sutra tužbom, ne znamo da li bi sud imao shvaćanje da smo morali tražiti zamjenski dio , a ne odmah povrat nova? 

 

puno hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

s obzirom da smo po ponudi unaprijed platili, pretpostavljamo da se ugovor smatra sklopljenim...Rok dostave u ponudi je naveden 15 dana i dostavljen je, samo drugačiji dio od naručnog, odnosno neodgovarajući dio.Budući da se tu ne bi radilo o materijalnim nedostacima na stvari, možemo li samo poslati izjavu da se ugovor raskida i tražiti povrat novca a tom ponuđaču njegov proizvod?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, anton887 je napisao:

Budući da se tu ne bi radilo o materijalnim nedostacima na stvari, možemo li samo poslati izjavu da se ugovor raskida i tražiti povrat novca a tom ponuđaču njegov proizvod?

Kao posebnu situaciju Zakon o obveznim odnosima uređuje pravo na jednostrani raskid na temelju zakona, dakle bez potrebe za posebnom ugovornom odredbom o raskidu. Potrebno je dati izjavu o volji za raskid; daje je ona strana u čiju je korist pravo na raskid propisano, naravno, samo ako želi raskid.

Riječ je o dvjema situacijama,no nas za konkretan slučaj zanima ova;

-kada protustrana ne ispuni svoju obvezu, s time da, ako rok ispunjenja nije važan, mora biti dana mogućnost ispunjenja, koja se pruža opomenom ili pozivom na ispunjenje; ako to ne dovede do ispunjenja, a da se izjava o raskidu, nastupa raskid.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija