Jump to content

Jamac platac


Lorita

Preporučene objave

Bok svima....pomagajte savjetima....Moja tvrtka je nažalost skraćenim stečajnim postupkom izbrisana 2013g. Gospodarska kriza je uzela danak....ostali su dugovi prema vjerovnicima...Jedan vjerovnik osigurao se zadužnicom na kojoj sam ja jamac platac, 2014. podnosi istu na naplatu i odonda mi je račun blokiran. Zadužnica je ovjerena 2008. godine. Nije se naplaćivala do sad jer sam primala sredstva zaštićena od ovrhe, sad bi se trebala zaposliti i naplaćivati ovrha. Dug je popriličan...vjerovnik se nije javio u stečaju...kad bi nastupila zastara? Nije li se vjerovnik trebao javiti u stečaj? Znam da se dugovi moraju platiti, ali u tvrtku smo suprug i ja uložili sve što smo imali samo da bi krenulo....još uvijek plaćamo kredite kojima smo pokušavali spasiti poslovanje, kad smo vidjeli da ne ide stali smo...uslijedio je stečaj, a mi se borimo iz dana u dan da djeci omogućimo kakvo takvo odrastanje.....hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, s obzirom da taj vjerovnik drži ovršnu ispravu (zastara za zadužnicu je 10 godina, zastara je prekinuta 2014. godine podnošenjem na naplatu) na kojoj ste Vi osobno jamčili, njemu jest propalo pravo na traženje naplate od Vašeg brisanog društva, ali ne i od Vas osobno. 

Jedino što Vam mogu savjetovati jest da pokušate postići dogovor s vjerovnikom da Vam otpusti dio duga i da Vam se makne s računa. Naplaćivat će se, dakako, samo 1/4 Vaših primanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija