Jump to content

Razvrgnuće suvlasničke zajednice


TELEFON1993

Preporučene objave

Pozdrav,imam pitanje u vezi razvrgnuća suvlasništva. Suvlasnik sam 3/40 sa još 7 osoba na oko 160 kč, te bih htio razvrgnuti suvlasništvo sa ostalim suvlasnicima, od kojih su neki moj brat i stričevi. Kako i gdje sklopiti ugovor ukoliko bi to išlo mirnim putem,te dali je moguće da odaberem neke čestice te uz potpis ostalih suvlasnika i ovjerom kod bilježnika postanem vlasnik, 2 suvlasnika su davno umrla te nemaju nasljednika, kome taj dio pripada,  Unaprijed se zahvaljujem...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, TELEFON1993 je napisao:

2 suvlasnika su davno umrla te nemaju nasljednika, kome taj dio pripada,

Sumnjam da baš nema nikakvih nasljednika daljnjeg nasljednog reda,no ako je tako kako navodite,njihov dio pripada Općini(ošasna imovina),što je nužno utvrditi u ostavinskom postupku.

 

, TELEFON1993 je napisao:

Kako i gdje sklopiti ugovor ukoliko bi to išlo mirnim putem,te dali je moguće da odaberem neke čestice te uz potpis ostalih suvlasnika i ovjerom kod bilježnika postanem vlasnik

Ako postoji sporazum,nikakav problem da provedete parcelaciju i sklopite valjan ugovor o diobi podoban za provedbu u zemljišnim knjigama,no jasno da bi vam za takve stvari valjalo angažirati stručnu osobu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija