Jump to content

Legitimiranje od strane zaštitara saznanje o smetanju posjeda i počinitelju


nlovric

Preporučene objave

Vlasnik unajmi zaštitarsku tvrtku kako bi povremeno obilazila ograđena zemljišta i stambene nekretnine na njima.

Netko razvali ogradu na jednome mjestu.

Zaštitar pri obilazku zatekne osobu kako boravi u jednoj od stambenih nekretnina i zatraži ju osobnu izkaznicu. Osoba mu preda osobnu izkaznicu. Zaštitar prepiše odabrane podatke s osobne izkaznice. Zaštitar osobu zatraži neka se udalji. Osoba predloži zaštitaru neka poprave ogradu kako bi zemljišta bila uistinu ograđena i udalji se.

Netko ponovo razvali ogradu na iztome mjestu.

Vlasnik ne zatraži zaštitu posjeda od osobe od strane suda. Prođe 30 dana odkako je zaštitar osobu zatekao u toj stambenoj nekretnini.

Osoba kasnije povremeno boravi u iztoj stambenoj nekretnini no ne zatiču ju zaštitari.

Osoba počne stalno boraviti u toj stambenoj nekretnini i u nju dopremi više komada namještaja no ne zatiču ju zaštitari.

Osoba ubrzo na ulazna vrata te stambene nekretnine postavi sredstva zaključavanja i ta vrata zaključava no ne zatiču ju zaštitari.

Vlasnik ne zatraži zaštitu posjeda od osobe od strane suda. Prođe godina dana odkako je zaštitar osobu zatekao u toj stambenoj nekretnini.

Predstavlja li postupanje zaštitara i osobe trenutak saznanja vlasnika o činu smetanja posjeda i počinitelju iz članka 21., stavka 3. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima Republike Hrvatske (RH)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Matrix je napisao:

Samim tim i pravo na posjedovnu zaštitu(tužba radi smetanja posjeda)

Postoji li neki pravni postuapak i koji kojime bi počinitelj u predmetnome slučaju izhodio rješenje nekoga tijela državne uprave Republike Hrvstske (RH) o ostvarenju prava iz članka 21., stavka 2. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima Republike Hrvatske (RH) i može li temeljem njega i kako prijaviti boravište u toj stambenoj nekretnini?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, nlovric je napisao:

Postoji li neki pravni postuapak i koji kojime bi počinitelj u predmetnome slučaju izhodio rješenje nekoga tijela državne uprave Republike Hrvstske (RH) o ostvarenju prava iz članka 21., stavka 2. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima Republike Hrvatske

Osobno ja uopće nevidim kakvo bi to rješenje ishodio u smislu čl.21 st.2 ZV

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija