Jump to content

Pitanje u vezi "liste dužnika" Porezne uprave.


DianaZ33

Preporučene objave

Zanima me da li su na Listi dužnika PU uključeni kompletno svi dugovi prema Poreznoj određene fizički osobe, ili samo oni koji su dospjeli i neplaćeni, a ujedno i nisu već utuženi?

U praksi - ako neka osoba ima dug prema Poreznoj, i porezna pošalje ovrhu na Finu u nekom trenutku (dakle, prepusti dug u tom trenutku Fini), hoće li i dalje taj utuženi dug biti vidljiv na listi dužnika PU, ili će biti vidljiv dug samo koji još nije utužen? Ili lista prikazuje kompletan dug, a Porezna vodi evidenciju paralelno s Finom u slučaju dijela koji je utužen.

Dakle - jesu li na tim listama kompletno svi dugovi građana, ili samo oni koji još nisu poslani na Finu (blokirani), a dospjeli su i neplaćeni?

Je li lista PU relevantan podatak kompletnog poreznog duga neke osobe (uključujući i kamate) ili ne uključuje ono što je već poslano na Finu na prinudnu naplatu, dakle može se još dodatnog duga nalaziti uz (prepuštenog Fini)?

Nisam baš vična ovoj materiji, pa se ispričavam ako je pitanje prejednostavno... molila bih samo kratak odgovor! Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam zakomplicirala - pitanje je:

da li se na listi dužnika Porezne, u iznosu duga određenog fizičkog lica, nalazi njegov kompletan porezni dug - uključujući i onaj što je već prije predan na naplatu bankama - Fini - i sl. .. ili Porezna nakon što preda rješenje Fini, i Fina preuzme ovrhu, ne vodi javni prikaz takvog duga na listi dužnika . dug je umanjen za ono što je predano Fini?

Ili je na listi kompletan porezni dug određenog fizičkog lica (i ono što nije poslano na ovrhu Fini i ono što je fina preuzela)?

Također, da li su doprinosi za tzv. 2. mirovinski stup također uključeni u "doprinose" na listi dužnika ili se oni ne prikazuju tamo jer se uplaćuju bankama a ne u državni proračun?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na linku obrazloženje što uključuje dug: piše "dospjeli, a neplaćeni dugovi", dakle, iz tog zaključujem,i oni ovršeni i neovršeni dugovi, što god nije naplaćeno. FINA u tom smislu ništa ne preuzima, ona je samo servis koji vrši naplatu, vjerovnik je i dalje PU. 

Drugi stup je također obvezno mirovinsko osiguranje, pa mislim da je i ono uključeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija